Vidáman konstatálta Kósa Lajos és Halász János a mai frakcióinfón, hogy már nincs Népszabadság. A miniszterelnökkel szemben ők legalább tudják. Orbán Viktor egy eseményen azzal próbált viccelődni, hogy nem koccint nyilvánosan, "mert a Népszabadság megírja".
2017. április 25. 14:01
Hat, Magyarországon működő külföldi egyetem engedélyét vonta vissza az Oktatási Hivatal idén. Az okok között szerepelt az anyaintézmény megszűnése, az együttműködés felbontása a hazai oktatás képviselőivel, de előfordult olyan is, hogy a magyar fél kérte a külföldi egyetemmel való szerződés felmondását - számolt be a CEU kapcsán a Magyar Nemzet.
2017. április 22. 13:47
A miniszterelnök nem költözik a Várba, saját családi háza van, rezidenciát sem vesz igénybe, arról pedig a választók döntenek majd, hogy kinek a munkahelye lesz a Karmelita kolostor - reagált Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-nek arra, hogy a Párbeszéd aktivistái a felújítás alatt álló budavári épületnél demonstráltak a beruházás ellen.
2017. április 22. 13:06
A torz választási törvény az Orbán-rendszer alapproblémája, ennek megváltoztatása lenne a parlamentáris demokrácia visszaállításának első lépése – véli Gulyás Márton. A Magyar Narancsnak adott interjújában azt mondta, „kiderült, hogy a Fidesz sokkal szervezetlenebb és felkészületlenebb annál, amit gondolni szoktunk róla”.
2017. április 20. 18:29
Magyarország 2012-ben történt csatlakozása az Eurotransplanthoz, azaz az európai transzplantációs szövetséghez megteremtette annak lehetőségét, hogy a hazai szívtranszplantációs központban kezelt, sürgős szívátültetésre váró betegek külföldről is kaphassanak szívet az életet jelentő műtéthez - hangsúlyozta az egészségügyért felelős államtitkár csütörtökön Szolnokon.
2017. április 20. 17:23
Hetek óta a nemzeti felsőoktatást átalakító törvény tartja izgalomban az országot; és az, hogy a módosítás mennyire befolyásolja a Közép-európai Egyetem létét. Több tízezer főt megmozgató tüntetéseket szerveztek a kormány ellen a törvényt ellenző civilek. A háttérben eközben egy különös per is zajlik. Főszereplője egy magánszemély, dr. S. Ágnes, aki bíróság előtt vívja csatáját a CEU-val. A cigány származású asszony azt állítja, ő az egyedüli a világon, aki felvételének elutasítása miatt beperelte a CEU-t.
2017. április 20. 10:38
Elutasította a bukaresti képviselőház szerdán a zászló- és himnusztörvény módosításáról szóló törvényhozói kezdeményezést, melynek elfogadása esetén lehetetlenné vált volna a székely zászló kitűzése, illetve a székely himnusz megszólaltatása, nemcsak közintézményekben, hanem az ország egész területén!
2017. április 20. 10:16
„Eddig több mint 100 ezren küldték vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet.” Erről Hollik István KDNP-s országgyűlési képviselő beszélt mai sajtótájékoztatóján.
2017. április 19. 10:08
Minden idők leghíresebb óceánjárója, a White Star Line hajózási társaság luxusgőzöse, a RMS Titanic – amelyet már elindulása előtt elsüllyeszthetetlennek nyilvánítottak – százöt éve, miután egy jéghegynek ütközött, 1912. április 15-én, hajnali 2 óra 20 perckor a mélybe merült, több mint 1500 embert ragadva magával.
Félárbócra eresztett zászlókkal tisztelgett New York a Carpathia hős személyzete előtt.
2017. április 17. 11:40
A lista elég hosszú!
2017. április 17. 10:07