A Fradi nem engedte be a határon túli magyar szurkolóit a szombati meccsre
2021. május 2. 14:37
A Ferencváros az egyetlen magyar focicsapat, amelynek jelentős szurkolótábora van a határon túli magyarok között, de most ők sem mehettek be a meccsre, hiába vannak beoltva – nekik nincs ugyanis hazai plasztiklapjuk.

A Magyar Hang újságírója számolt be arról, hogy hiába ment el a szombat esti Ferencváros – Mezőkövesd mérkőzésre.

Pedig március 27-én meg kapta a második adag Pfizer vakcinát – igaz, Székelyudvarhelyen.

Mint írja, elindult a jegyével, szurkolói kártyájával és a román oltási igazolvánnyal felfegyverkezve a mérkőzésre. A Groupama Aréna közelében már nagy volt a nyüzsgés, zöld-fehérbe öltözött szurkolók jöttek csoportokban. Az elhíresült vénaszkenneres kapu előtt azonban volt egy másik védvonal: láthatósági mellényes biztonságiak ellenőrizték a védettségi igazolványokat. Hiába adta oda egy uniós ország hivatalos okiratát, azt nem fogadták el – kizárólag a magyar plasztiklappal lehetett bemenni. 

Ami igazán különös, szombat délelőtt érkezett egy levél a postafiókjába a Kormányzati Tájékoztatási Központtól, amelyben örömmel tájékoztatták arról, hogy a beoltottak száma elérte a bűvös határt, ezért a védettek számára a szolgáltatások széles köre nyílik meg. A védettek és a felügyeletük alatt álló kiskorúak este 11 óráig a sportrendezvényeket is látogathatják, itt nem kell maszkot viselniük, írták, majd elmagyarázták, hogy védettségi igazolványt három esetben lehet kiállítani.

-ha valaki megkapta a védőoltást,

-igazolt módon átesett a fertőzésen, vagy 

-ha valaki vélhetően átesett a fertőzésen, és ezt egy utólag elvégzett ellenanyag-vizsgálat igazolja.

A kormányzati szerv csak azt írta (és korábban is ez volt a kormányrendeletben), hogy „ha valaki megkapta a védőoltást”, és egy fránya szóval sem említették, hogy ezt kizárólag Magyarországon lehet beadatni.

hírklikk.hu

Elmaradt a tömeg a Fradi bajnokavató meccsén

A Ferencváros játékosai a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzés végén a Groupama Arénában 2021. május 1-jén. A bajnoki címvédését már korábban bebiztosító Ferencváros 2-1-re nyert.

A Ferencváros újból nézők előtt játszhatott a hétvégén az Üllői úton. A Mezőkövesd elleni mérkőzésre azonban sok látogató nem érkezett, írja a hvg.hu. A lap úgy véli mindez annak volt köszönhető, hogy sokaknak még nincs oltási igazolványa, illetve nem tartották biztonságos programnak a meccs látogatását.

- a szerk.


 

 

Szerző: admin