Karácsony Gergely állítja: a polgármesterek biztosan nem lesznek szolgabírók
2022. június 22. 17:07
„Előbb főispán, aztán vármegye, ha ebben a tempóban megy vissza a kormány az időben, lesz még ebből királyság is… Most szólok: a polgármesterek biztos nem lesznek szolgabírók” – írja közösségi oldalán Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere.

A főpolgármester a magyar embereket a mai napon foglalkoztató fontosabb kérdésekre fittyet hányva ilyenekkel hozakodik elő:

„Tomboló infláció, zuhanó forint, gazdasági és energiaválság idején ilyesmivel foglalkozni valahol a szánalmas és a röhejes között van félúton.”

Karácsony a további figyelemelterelés szándékával lokális – értsd: Budapestet és annak is csupán egyes közterületeit érintő – téma mellett ragad le, amikor kifejti:

„Messzebb vezet azonban a kormány másik szándéka, amely szerint ellentételezés nélkül elveszik a kiemelt fővárosi köztereket Budapesttől, előbb államosítják, majd a fideszes többségű V. kerületnek passzolják a Vörösmarty teret, a Széchenyi teret és a Podmaniczky teret.

Hogy miért?

Csak. Ennek semmi köze a budapestiek érdekeihez. Ehhez a magánérdekeknek van (megint) köze, meg Tiborcz új szállodájának van köze, meg ahhoz az V. kerületi ingatlanhasznosítási gyakorlathoz van köze, amikor bagóért kerülnek a haverokhoz az értékek.

Most még bagó sincs. Ha valaki elveszi más tulajdonát, arra van szó a magyarban: lopás. Amikor ezt erőszakkal teszi, az a rablás. Rablás ez, ha törvényt hoznak róla, akkor törvényesített rablás.

Ki következik? Kinek a tulajdonát veszi el legközelebb a kormány?”

De a főpolgármester nem törődik bele ebbe, azt mondja, ez nem csak Budapest ügye, és Budapest nem is hagyja annyiban.

Azt viszont megengedi – összefüggésben a soron következő önkormányzati választások időpontjának tervezett módosításával –, hogy „mindezek után pedig az önkormányzati választást akkor kell megnyerni, amikor tartják”.

Gazda Albert

 

Szerző: admin