Fidelitas kongresszus: Novák Katalin reméli, nem mondják rá, hogy „OK, boomer”
2019. december 1. 15:00
November 30-án rendezték meg a Fidelitas tisztújító kongresszusát, amelyen Szijjártó Péter, Gulyás Gergely, Kásler Miklós, Varga Mihály, Kocsis Máté, Kósa Lajos, Kubatov Gábor, Novák Katalin és Kövér László is beszédet mondott, valamint leköszönt Böröcz László elnök, akit Kiss Boglárka váltott.

Sokan megköszönték a szervezet önkormányzati választások alatti munkáját, de a mondandójuk lényege leginkább az volt, hogy nehéz feladat vár a jobboldali, közéleti feladatokat vállaló fiatalokra, hiszen a „balliberális”, „nemzetromboló”  kortársaikkal kell majd megküzdeniük.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, hogy diplomáciai akadémia nyílik jövő szeptembertől a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, és innentől csak akkor dolgozhat valaki a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, ha ezt elvégzi.

Hozzátette, a magyar külpolitika alapja, hogy egy több mint 1000 éves keresztény államot képviselnek, ami mára elérte, hogy kimondhatja: „velünk senki sem szórakozhat”. Gulyás Gergely erre reagálva elmondta, hogy bár a területi közigazgatás talán nem hangzik olyan izgalmasan, mint New York vagy London, de ha minden jól alakul a költségvetésben, oda is „jó feltételekkel” várják a fiatalokat tagjait dolgozni.

A keresztény értékrend fontossága, a bevándorlás veszélye és a liberalizmus fenyegetése is hangsúlyt kapott a beszédekben.

Tarlós István, Budapest volt főpolgármestere elmondta, inkább népességcserének nevezi a migrációt, mert ennek hatására „az azonosságtudat, az identitástudat és a szokásjog is veszélybe kerül, ha Európának kevert népessége lesz”.

Az egykori főpolgármester – aki az önkormányzati választások óta az országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízottja lett – hozzátette: a bevándorlással a hagyományos családmodell is sérülhet, hiszen „egyesek történelmileg meghaladottnak nyilvánítják azt, és észnél kell lennünk, hogy nehogy csak megtűrt legyen”.

Kubatov Gábor beszéde volt talán a leghevesebb, aki a „Lázadj!” címet adta előadásának, és azzal kezdte, hogy 1947-ben a Bayer Zsolt által „virsliujjú, nejloninges kommunistáknak” nevezett csoport ragadta meg a hatalmat, és „addig mentek beljebb, amíg egyszer csak az övék lett az egész ország”.

A Fidesz pártigazgatója ezután hosszan sorolta, hogy a kommunisták értelmiségi dinasztiákat tettek tönkre, elvettek mindent a gazdatársadalomtól és a boltosoktól, és hogy katonának lenni csak 1945-ig volt büszkeség, utána „bajszos, alkoholista és bunkó” emberekként gondolt rájuk a társadalom. A beszéde arra futott ki, hogy ez azóta is átjárja a politikát, utalva többek közt Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc megválasztására és az őszödi beszédre.

„Miért mondom el? Azért, mert visszajöttek. A háttérben ott vannak, ha megnézitek, ki ment a fővárosi önkormányzatba, kik mentek be a kerületekbe – ott vannak” – mondta.

Kubatov után Kocsis Máté folytatta, aki megpróbálta felkészíteni a Fidelitas tagjait arra, mi vár rájuk, ha majd a politikában fognak dolgozni:

„A veletek vitatkozók nem minden esetben az érveiteket fogjátok cáfolni, hanem személyesen titeket, a családotokat, a múltatokat, a környezeteteket fogják támadni. Elsősorban arra kell mentálisan felkészülnötök, hogy gyakran nem az ideológiátok kerül tűz alá, hanem ti magatok.

A javaslatom és tapasztalatom is az, hogy a közéleti ambíció helyes dolog, de aki ezt magas szinten szeretné csinálni, az arra is készüljön, hogy a „legaljasabb és legundorítóbb” médiaeszközökkel, személy elleni támadásokkal fog szembekerülni belátható időn belül”.

Kocsis Máté arról persze nem beszélt, hogy a Fidesz propagandalapjai különféle rágalmazásokért, köztük szexuális zaklatás hamis vádja miatt sorra veszítik el a helyreigazítási pereket és fizetnek több millió forintos sérelemdíjakat.

Kósa Lajos előadásában arra csodálkozott rá, hogy a „nyilasok a neoliberálisokra szavaztak, a globalisták összeálltak az antiglobalistákkal, a nemzeti radikálisok meg átszavaztak a balliberális oldalra”, majd azt mondta, a „zsidók kénytelenek voltak – vagy lehet, hogy  jól is esett nekik – a nyilast megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésben”.
Hozzátette, talán a kormány iránti gyűlölet volt az, ami segítette egyesülni az ellenzéket, mert „ezek szerint bennünket jobban utálnak, mint a globalisták az antiglobalistákat vagy a nácikat a zsidók”.

Novák Katalin csak egy valószínűleg saját verset szavalt, amelyben többek között olyan sorok voltak, mint „csak rajtunk múlik, hogy döntünk, mi lesz a holnapunk, hogy nemzetként élünk vagy meghalunk, hogy meg akarunk-e maradni mi, magyarok, és én reggel azon agyalok, miért van az, hogy a fiatalok, akiknek sok minden megadatott, nem mernek hozni akkora áldozatot, hogy tartósnak őriznek egy párkapcsolatot„, „mi nem szállunk bele a méhedbe, csak nem mondunk nemet az életre„, „a gyerekhez két igen kell és két nem„, valamint „boldog szülinapot, kezdődik egy új kör, tán ti nem mondjátok majd, hogy OK, boomer”.

A beszédeket Kövér László zárta, aki hangsúlyozta, hogy mindennek a legfőbb tétje, hogy a nemzet építését vagy a nemzet rombolását szolgálja-e. Szerinte a fidelitasosoknak nemcsak a magyar nemzetet építő politika stafétáját kell átvneni, hanem szembesülni kell a nemzettagadás képviselőivel is, ráadásul a nemzettagadás képviselői éppen olyan fiatalok lesznek, mint ők.

Szerinte az baloldaliaknak és a liberálisoknak az a céljuk, hogy megbontsák az olyan közösségeket, mint a család, az egyház vagy a nemzetállam.

Hozzátette, „a nemzeti újraegyesítésnek két értelme van: határon kívül és belül”. Az Országgyűlés elnöke beszéde végén arra kérte a jelen lévőket, hogy szánjanak legalább 2 hetet arra, hogy bejárják Magyarországot és a Kárpát-medencét.

Kovács Blanka

Szerző: admin