Karácsony igent mondott két stadionra, de lemondott a fővárosi szuperkórházról
2019. november 7. 10:56
A választók döntését figyelembe kell venni, a kormány a budapesti vezetés nélkül nem dönt a beruházásokról – mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője a Karácsony Gergellyel közösen tartott tájékoztatóján.

A felek elmondták, hogy az atlétikai világbajnokságra épülő stadiont leszámítva minden sportberuházás megvalósul a fővárosban.

Karácsony elmondta, hogy a kormány nem tervez külön Budapest-törvényt beterjeszteni – összegzi az Origo. Gulyás Gergely közölte, hogy a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában folytatódnak az egyeztetések arról, hogy milyen fejlesztéseket akar Budapest.

A kormány a 3-as metró fejlesztési pénzét odaadja a fővárosnak – derült ki a tájékoztatón. Karácsony elmondta, hogy Tarlóssal szemben nem akar a fővárosi védelmi bizottság elnöke lenni, ezért Budapesten az árvízi védekezésért a kormány felel majd.

Jöhetnek a stadionok

Karácsony és Gajda Péter kispesti polgármester is tartott a Honvéd-szurkolók nyomásgyakorlásától, ezért igent mondott a kispesti futballstadion megépítésére. Karácsony igent mondott a kézilabda-stadion megépítésére is annak ellenére, hogy nem egy multifunkciós csarnokról van szó, csak „fapados” lesz. Az atlétikai stadionnál időt kért november végéig, a kormány jelezte, hogy ha nem születik döntés, akkor az eseményt megpróbálja vidékre vinni – hangzott el a tájékoztatón.

Karácsony nem kér a szuperkórházból

A fővárosi szuperkórházból ebben a formában nem kér Karácsony, a rendelőintézetekre akarja helyezni a hangsúlyt. Gulyás Gergely szerint a rendelőintézetek kapcsán a kerületekkel kell tárgyalni.

Miközben a Városliget kapcsán a Nemzeti Galéria és a Magyar Innováció Háza megépítését nem támogatta, Karácsony igent mondott a Néprajzi Múzeumra.

Mi több: nem zárkózott el, azaz lehetséges, szimbolikus dolognak tartotta a Regnum Marianum templom régi helyén való újjáépítését

888.hu

 

 

Szerző: admin