Márki-Zay Péter elmondta, mennyi támogatást adott mozgalmának Bige László
2021. november 15. 11:25
Elindult a miniszterelnök-jelölti kampány szervezése, mind a hat párt részt vesz benne.

Ötmillió forint érkezett Bige Lászlótól a Mindenki Magyarországa Mozgalom kampányszámlájára – mondta Márki-Zay Péter szokásos vasárnapi Facebook-videójában, melynek első része egy Partizánnak adott élő interjú volt.

Hozzátette: minden pénzt elfogadnának, ha mondjuk 100 millió forinttal támogatná legálisan az ellenzék kampányát, azt is.

Hangsúlyozta, mindenki támogatására szükségük van, akár magánemberről, akár vállalkozóról van szó.

Megjegyezte, hogy Soros is támogatta Orbán Viktort és a Fideszt, amit soha nem fizettek vissza, „ehhez képest nagyon aranyos, hogy megkérdőjelezik, hogy szabad-e Bige Lászlótól támogatást elfogadni”.

Elindult a miniszterelnök-jelölti kampány szervezése, mind a hat párt részt vesz benne.

A pártoknak körülbelül egymilliárd forintnyi támogatás áll rendelkezésre, de az biztos, hogy nagyon sok pénz kell a kampányra – tette hozzá. Most építik fel a szervezetet, a hierarchiát a kampányra, lesz egységes ellenzéki kampány, egységes irányítással, üzenetekkel, ehhez kis türelmet kért, hamarosan el kell ennek indulni.

Még a karácsonyi szezon előtt szeretnének egy komolyabb kampányhullámot elindítani – mondta.

Magyar Hang

Újabb milliárdos állt be Márki-Zay mögé, ő írja a gazdaságpolitikai programot

Bige László után egy másik magyar milliárdos, Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója is beállt Márki-Zay Péter mögé, derült ki a Partizán podcast vasárnapi adásában, ahol Márki-Zay Péter a vállalkozásokkal kapcsolatos gazdaságpolitikai programjának kidolgozójaként említette Bojárt. Az interjúból az is kiderült, mennyi pénzt kapott eddig Bige Lászlótól.

Bojár Gábor 28,6 milliárd forintos vagyonával a 49. leggazdagabb magyar.

Márki-Zay többször is hangsúlyozta, nem árnyékkormányról, vagyis nem arról van szó, hogy később ők lennének a miniszterek, mivel megállapodtak abban a pártokkal, hogy nem osztogatnak pozíciókat addig, amíg nem nyerték meg a választásokat.

„Most feladatok vannak és nem pozíciók” – de ezeket a feladatokat egy olyan szakértői gárda fogja össze, amely elkészíti a választási, vagy későbbi kormányprogramot. A legfontosabb területeken még az idén elkészül a választási programjuk, de azt már most tudni, hogy például az euró bevezetésének megalapozása szerepel majd a programban.

Márki-Zay elmondta, Bod Péter Ákos közgazdászt, az MNB korábbi elnökét is szívesen látja majd a kormányzati felkészülésben.

Bojár mellett a szakértő gárda tagja lesz Király Júlia, az MNB korábbi alelnöke, aki monetáris kérdésekkel foglalkozik majd, Steinmetz Ádám a sport-, Komáromi Zoltán egészségügyi kérdésekért felel majd. Kiemelte, hogy Fleck Zoltán jogász már fel is állított egy közjogi tanácsadó testületet, hogy az alkotmánnyal kapcsolatos kérdésekre javaslatokat tegyenek és a közjogi átmenet kérdéseit rendezzék.

A Telex beszámolója szerint Márki-Zay vasárnapi majdnem 2 és fél órás elő adásban beszélt a Bige Lászlótól kapott támogatásról is.

A miniszterelnök-jelölt elárulta, hogy a vállalkozótól 5 millió forint támogatást kapott a Mindenki Magyarországa Mozgalom.

forbes.hu

Szerző: admin