Szijjártó Péter: 30-35 millió migráns indulhat el
2018. július 1. 18:39
Eddig képmutató és dogmatikus vita folyt a migrációra adandó válaszok kapcsán Európában, de a visegrádi négyek komoly sikert értek el abban, hogy ezt megváltoztassák – jelentette ki Szijjártó Péter külügyminiszter.

A visegrádi né­gyek a soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnökének ve­zetésével komoly sikert értek el azzal, hogy az EU-csúcson elfogadott határozat már teljesen más értelmezési keretben foglalkozik a migrációra adandó válaszokkal, az európai nézetek im­már egyértelműen a kö­zép-európai álláspontok irányába tolódnak.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth Rádió "Vasárnapi újság" című műsorában beszélt arról, hogy az elmúlt három évben képmutató és dogmatikus módon arról zajlott a vita, hogy melyik európai uniós tagország milyen mértékben adja fel a saját szuverenitását.

Szijjártó Péter szerint Észak-Afrikában és a Közel-Keleten milliók dönthetnek úgy bármikor, hogy elindulnak 

De a migrációt kiváltó okok egyáltalán nem szűntek meg, a nyugat-balkáni útvonalon egyre többen érkeznek, a nem kormányzati szervezetek (NGO-k) továbbra is szervezik a bevándorlókat együttműködve az embercsempészekkel – szögezte le a külügyminiszter, kiemelve: továbbra is ott van Észak-Afrikában és a Közel-Keleten mint­egy 30–35 millió ember, akik élethelyzetüknél fogva bármikor dönthetnek úgy, hogy Európa irányába indulnak.

Az elmúlt években óriási nemzetközi erők mozdultak meg, hatalmas nemzetközi finanszírozási háttérrel annak érdekében, hogy az európai népesség összetételét megváltoztassák, és ez a jövőben sem fog változni. A legfontosabb feladat – jelentette ki a miniszter –, hogy mindettől Magyarországot, Közép-Európát és lehetőség szerint egész Európát megvédjük.

A műsorban Szijjártó Péter Orbán Viktor miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár küszöbön álló találkozóját rendkívüli jelentőségűnek nevezte.

Emlékeztetett: Németország első számú gazdasági partnere Ma­gyar­országnak, az itt lévő külföldi működő tőke 28 százaléka Németországból érkezett, a mint­egy 6 ezer Magyarországon működő német vállalat összességében 300 ezer magyar munkavállalót foglalkoztat, Németországba irányul a teljes magyar export 27 százaléka.

Hírkereső nyomán

Szerző: admin