Szobrot állítanak a bazilikában Szent II. János Pál pápának
2020. május 17. 20:09
Éppen száz éve, 1920. május 18-án született Szent II. János Pál, aki 1978 és 2005 között a 264. római pápaként ült Szent Péter trónján. Személyében első alkalommal járt pápa Magyarországon. 1991. augusztus 20-án felkereste a szobrának mostantól otthont adó főtemplomot is

Szobrot állítanak a bazilikában Szent II. János Pál pápának.

Snell György esztergom-budapesti segédpüspök, a Szent István-bazilika plébánosa hétfőn, május 18-án reggel a hét órakor kezdődő szentmise keretében áldja meg Szent II. János Pál pápának a főtemplom papi bejárójánál felállított életnagyságú szobrát, Kotormán László és testvére a Munkácsy-díjas Kotormán Norbert szobrászművész alkotását – írják a Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Facebook-oldalán.

A mű Snell György személyes ajándéka, felállításának gondolata néhány évvel ezelőtt, a volt Szent Jobb-kápolna átalakítása közben merült fel benne.

A megrendelést követően az öntött bronz szobor egy éven át készült Hódmezővásárhelyen. Az elhelyezés koncepcióját Bukta Norbert festőművész és Galina Zoltán építész dolgozta ki.

Éppen száz éve, 1920. május 18-án született Szent II. János Pál, aki 1978 és 2005 között a 264. római pápaként ült Szent Péter trónján. Személyében első alkalommal járt pápa Magyarországon. 1991. augusztus 20-án felkereste a szobrának mostantól otthont adó főtemplomot is – írják.

Fehér Zoltán káplán atya és Juhász Adorján bazilikai titkár, a sekrestye vezetője készítik fel a szobrot a holnapi megáldásra. 

Holnap délig a Szent István-bazilika a takarítási és fertőtlenítési munkálatok miatt még nem tudja fogadni a kedves híveket, érdeklődőket. A főegyházmegye Facebook-oldala és az EWTN – Bonum TV a reggeli szentmisét élőben közvetíti!

pestisrácok.hu

Szerző: admin