Világsztárok is felléphetnek majd a most épülő Puskás Ferenc Stadionban
2018. július 1. 13:30
Tarlós István főpolgármester és Fürjes Balázs Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkár nyitotta meg péntek délelőtt a Puskás Ferenc Stadion Látogatóközpontját.

Pénteken adták át az épülő Puskás Ferenc Stadion Látogatóközpontját: az épület a Papp László Sportaréna szomszédságában, amely a Stadionok metrómegálló közelében helyezkedik el.

A látogatóközpontban számos sportrelikviát állítottak ki - a hagyományos tárlat mellett interaktív élményközpontot is létesítettek, amelyben például 3D és virtuális valóságot használó technikákkal bárki kipróbálhatja és átélheti, hogy milyen akár 400 méteres magasságból megnézni a készülő új arénát, de akár egy virtuális koncertszínpadról is letekinthet a közönségre. 

A látogatókat egy olyan speciális 3D kép is várja, amelyen virtuálisan lehet átlépni a régi Népstadionból az új élményarénába. Akik pedig a jelenleg is zajló építkezésre szeretnének benézni, azok speciális optikán keresztül nézhetnek be a kerítések mögé.

Tarlós István főpolgármester köszöntőjében elmondta, hogy az új stadion építési munkálatai ütemterv szerint zajlanak: 2019 végére, határidőre elkészül Közép-Európa legnagyobb befogadóképességű arénája. Ez pedig azt jelenti, hogy 2020-ban a 67 ezres új épület már az Európa-bajnokság helyszíne lehet.

Fürjes Balázs úgy nyilatkozott, hogy a felénél sem vagyunk még az építkezésnek, de az ütemtervnek megfelelően halad a beruházás.

Az államtitkár kiemelte, hogy az új Puskás a legnagyobb magyar középület lesz, sőt, több is lesz, mint stadion: egy modern, 21. századi élményközpont, rendezvényközpont jön létre. Hozzátette: az új aréna 100%-ban magyar teljesítmény a tervezéstől a kivitelezésig, 10 ezren dolgoznak rajta. Az épületbe annyi acélt építenek bele, amiből két Erzsébet-híd is kitelne, a fúrt cölöpök teljes hossza 26 km, a stadion összes kábelének hossza pedig megfelel a Budapest-Barcelona távolságnak.

A 2019-es átadás után 60-80 ezer ember előtt újra lehetnek nagy koncertek Budapesten - így azok az előadók, akik ma megállnak Bécsnél, a magyar fővárosba is eljöhetnek, hiszen lesz számukra megfelelő nagyságú helyszín!

A Magyar Labdarúgó Szövetség vezetését pedig felkérték, hogy mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy 2021-22-ben Európa Liga, vagy Bajnokok Ligája-döntő helyszíne lehessen.

Portfolio nyomán

Szerző: admin