50 méteres óriáskerék forog az idén 50 éves Siófokon
2018. július 2. 19:12
Az 50 éves "Siófokra költözik" egy hétre az 5. születésnapját ünneplő budapesti Játékszín. Az előadásokat a Színparton láthatja majd a közönség.

A Siófok várossá válásának 50. évfordulója alkalmából egy magyar szakember által készített, ötven méter magas, 180 fő befogadására alkalmas Óriáskereket állítottak fel 2018. június 29-én. 

Július 7-től, szombatonként a budapesti Játékszín produkciói és vendégelőadásai a Balaton déli partjára, Siófokra költöznek.

Az ötéves Játékszín és az ötvenéves Siófok együttműködésében új lendületet vesznek a nyári szabadtéri szórakoztatás hagyományai a déli parton.

A nagy múltú, egykori Kálmán Imre Szabadtéri Színpad egyik fontos időszaka a ’70-es években volt.

Akkor a Magyar Televízió onnan közvetítette a Táncdalfesztivált, és onnan indult útjára a "Halló, itt Balaton!" című sorozat is, amelyben olyan, akkor pályakezdő előadók léptek fel, mint Koós János, Kovács Kati, Korda György vagy Hofi Géza, az 1980-as években pedig az Interpop Fesztivál népszerűsítette a színpadot, a legismertebb hazai énekesek és zenekarok szerepeltetésével.

A színpad teljeskörű felújítása után mára a térség legmodernebb és legnagyobb befogadóképességű szabadtéri színháza lett, a 21. század igényeihez alkalmazkodó színtér. 

A Színparton július 7-től nyolc szombat estét tölthet a közönség népszerű fővárosi színészekkel. Siófokra érkezik többek közt Lengyel Tamás, Szulák Andrea, Nagy Sándor, Lévay Viktória, Dobó Kata, Molnár Áron és Szente Vajk, valamint a musical műfaj legújabb generációjának képviselői, köztük Foki Veronika, Tóth Angelika és Puskás Peti, Szemenyei János és Egyházi Géza.

A szabadtéri előadásokról a nyári szezonban a Játékszín gondoskodik.

Saját produkcióik közül játsszák a "Primadonnák" című vígjátékot, melyben a Nagy Sándor-Szente Vajk páros nevetteti a nézőket, de felbukkan a darabban Csonka András is.

Siófokra utazik repertoárjuk egyik komédiája, a "Kölcsönlakás", melyben egy titkos szerelmi légyott körüli félreértéshalmazt követhet nyomon a közönség.

A májusban bemutatott "Dog Story" című Off Broadway-produkciót eddig csak a budapesti közönség láthatta, július 28-án debütál a Játékszín falain kívül.

A Játékszín meghívására látható lesz a Színparton A chicagói hercegnő a Budapesti Operettszínház előadásában.

Kálmán Imre darabjában az amerikai jazz-számok mellett klasszikus operettmelódiák éppúgy felcsendülnek, mint cigány- és népzenei ihletettségű dalok. A főbb szerepekben Borbás Barbara, Homonnay Zsolt, Kalocsai Zsuzsa és Dancs Annamari.

Önálló esttel lép fel Hernádi Judit, aki lehengerlő kisugárzásával és egy kiváló zenés összeállítással varázsolja el közönségét.

A Soproni Petőfi Színház a Sing Sing Sing musical show-val készül, melynek sikere minden várakozást felülmúlt. A látványos, tánckarral kiegészített, kétfelvonásos előadásban többek között a Jekyll&Hyde, a Hair, a Rómeó és Júlia, A párizsi Notre Dame és a Vámpírok bálja slágerei csendülnek fel olyan nagyszerű előadók tolmácsolásában, mint például Buch Tibor, Füredi Nikolett, Vastag Csaba és Vastag Tamás valamint Stéphanie Schlesser.

Udvaros Dorottya Kossuth-díjas színésznő is fellép Siófokon

A Színpart programjának ugyancsak különleges darabja egy Cseh Tamás-est lesz.

A koncert méltó emlékezés az ikonikus előadóra, Hrutka Róbert sajátos hangszerelésében szólnak majd a Bereményi Géza, Másik János, Novák János és Cseh Tamás által megírt dalok, ezúttal Udvaros Dorottya, Für Anikó, Nagy-Kálózy Eszter, Kálloy Molnár Péter, Nagy Dániel Viktor és Szegezdi Róbert előadásában.

Siófokon is bemutatkozik a "Sakk" (Chess) című musical, melyben többek közt Egyházi Géza, Sári Éva, Gábor Géza és Szemenyei János lép színpadra.

A "Sakk" a szerelem, szenvedély, játék és küzdelem darabja,két sakkvilágbajnoki döntő története, melyet két szupernagyhatalom harca irányít. A világhírű musical zeneszerzői, a legendás svéd ABBA együttes tagjaiként ismertté vált Benny Andersson és Björn Ulvaeus, a zenekar feloszlása után került kapcsolatba az Oscar- és Grammy-díjas Tim Rice szövegíróval, együtt alkották meg a musicalt. 

- a szerk.

Fotó: Mohai Balázs(MTI)

Szerző: admin