A csa­lád­egye­sí­té­sek­kel 100 ezer mig­ráns jönne hoz­zánk, nem 10 ezer
2018. március 11. 10:08
Ha valaki szeretne fellépni a betelepítések és az illegális bevándorlás ellen, csak a kormányra és a kormánypártokra számíthat - mondta Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára vasárnap a Kossuth rádióban.

A "Vasárnapi újság" című műsorban kifejtette: a jelenlegi brüsszeli tervek szerint Magyarországra még az idén tízezer bevándorlót telepítenének, ami a rákövetkező években a családegyesítéseket figyelembe véve akár a százezres nagyságrendet is elérheti. Ezek a tervek a kötelező kvótáról szólnak, felső létszámküszöb megjejölése nélkül.

Ez az, amire a kormány már a népszavazási kampány idején igyekezett felhívni a figyelmet - tette hozzá az államtitkár.

Az elmúlt években, hónapokban gyakorlatilag mindegyik ellenzéki párt - különböző módon - támogatta a betelepítési programot. Mint mondta, "egyszerű a kép": az ellenzék betelepítés- és bevándorláspárti álláspontot visz, míg a magyar kormány minden létező eszközzel fellép a bevándorlás ellen.

Az államtitkár leszögezte, hogy a következő hetekben, hónapokban akarnak végleges döntést hozni a betelepítési kvótáról.

Egyben emlékeztetett arra: az Európai Parlament már döntött a kötelező kvótáról, az Európai Bizottság is ezt akarja, a harmadik fő európai uniós intézményben, a tanácsban pedig most akarják "ráütni a pecsétet a kötelező kvótára".

A Bizottság tagjai nyíltan meg is üzenték, hogy végleges döntést akarnak, ha kell, a visegrádi országok "feje fölött" is.

Ezt elfogadhatatlannak nevezte Dömötör Csaba parlamenti államtitkár, aki leszögezte: nem fognak engedni a nyomásgyakorlásnak!

A sorsdöntő tárgyalások most jönnek. A parlamenti választások napján, április 8-án az dől el, hogy lesz-e betelepítés vagy sikerül -e a tömeges betelepítést megakadályozni.

RIPOST nyomán

Szerző: admin