A magyar életmódért felelős biztosa is lett Orbán Viktornak
2022. június 30. 14:39
Orbán Viktor „a magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztossá” nevezte ki V. Németh Zsoltot. Juttatásait a miniszterelnök szabadon állapíthatja meg.

Orbán Viktor „a magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztossá” nevezte ki V. Németh Zsoltot, aki korábban miniszteri biztosként a kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelt az agrártárcánál. A döntés miniszterelnöki utasításként jelent meg a legfrissebb Hivatalos Értesítőben.

A fideszes képviselő Miniszterelnöki biztosként javaslatokat, hosszú távú stratégiai programokat dolgoz ki, koncepciót alkot, a határokon átnyúló nemzetegyesítés céljából a magyar értékek, hagyományok, szokások bemutatására; a keresztény kultúra, az azon alapuló hagyományok, szokások megőrzésének a ma emberének is megélhető közelségbe hozására; a magyar identitás, ezen belül kifejezetten a magyar életmód védelmére, megerősítésére; a magyar népszokások átmentésére oly módon, hogy az új forma magában hordozza az ősi gyökereket is.

Felméréseket is készít a nemzeti értékekkel kapcsolatos kormányzati programok, pályázatok életmódot befolyásoló hatásairól, ő kíséri figyelemmel a nemzeti értékekkel kapcsolatos koordinációs, szabályozási, marketing- és kommunikációs feladatokat. 

V. Németh Zsolt földmérő üzemmérnök és diplomás humán szervező, a Lezsák Sándor nevével fémjelzett Nemzeti Fórum egyik alapítója, Vasvár volt polgármestere. 1998 óta a körmendi választókerület országgyűlési képviselője, 2004-ig MDF-esként, azóta fideszes. Nyolc évig a mai Agrárminisztérium elődjében volt államtitkár, egyebek közt hozzá tartozott az önálló tárca nélkül maradt környezetvédelem.

2018-tól miniszteri biztosként foglalkozott a „kiemelkedő nemzeti értékekkel”. Most egy ranggal feljebb lépett, miniszterelnöki biztos lett, bár munkáját a kormányfő „az agrárminiszter útján irányítja”. Juttatásait egy friss törvénymódosítás nyomán Orbán Viktor szabadon állapítja meg, azok nem függnek semmilyen mutatószámtól.

V. Németh Zsolt – az Országgyűlés honlapján olvasható életrajza szerint – jól ismeri a vidék mindennapi gondjait. Idén 66,4% százalékos támogatottsággal nyerte el képviselői mandátumát. 1963. július 12-én született Szombathelyen. Nős, felesége az Országos Mentőszolgálat oktatásszervezője. Három gyermekük született.

Több évtizede népi hangszerek gyűjtője, több hangszeren is játszik, a Kármentő népzenei együttes nagybőgőse. Szabad idejében szeret úszni, olvasni. Tagja a Vas-Vár Örökség Népfőiskola Egyesületnek, az önkéntes tűzoltóságnak, valamint a Római Katolikus Egyházközség tanácsadó testületének is.

propeller.hu

 

Szerző: admin