A soproni Járóka Lívia lehet az Európai Parlament új alelnöke
2017. november 14. 08:35
Az Eurológus információi szerint, a Fidesz delegációja Járóka Líviát javasolta az Európai Néppárt (EPP) vezetésének üresen álló alelnöki helyére.

Arról, hogy hivatalosan is Járóka Lívia az EPP jelöltje, a frakció hétfő délutáni ülésén döntöttek Strasbourgban, ahol a Parlament ülése zajlik csütörtökig.

Elvileg előfordulhat, hogy kedd estig parlamenti képviselők aláírásokkal független ellenjelöltet javasoljanak a jelenleg betöltetlen posztra, de ilyesmire eddig nem volt még példa - írta kedden az index.hu.

Az Európai Parlament szokásai alapján a többi frakció, hacsak a jelöltnek nincsenek botrányos foltok a múltjában, nem szokott kifogást emelni az egyes frakciók alelnök-jelöltjeivel szemben, így megválasztásuk a plenáris ülésen már csak pusztán formalitás.

Mivel Járóka Lívia személyében egyetlen jelöltje van az EPP-nek, ezért un. támogató szavazás lesz az ügyben szerdán, ami azt jelenti, hogy akár egy szavazattal is megválaszthatják.

Járóka Lívia először 2004-ben, a Fidesz listájának nyolcadik helyén lett képviselő az Európai Parlamentben. A soproni politikus öt évvel később, ugyancsak a Fidesz színeiben jutott ki Brüsszelbe - olvasható a kisalfold.hu-n.

- a szerk.

 

 

 

 

 

 

 

Szerző: admin