Bizalmi szavazást kezdeményezett maga ellen Fekete-Győr András
2021. október 5. 09:17
„A médiában az előválasztási eredmények tükrében megindult a találgatás arról, hogy le fogok-e mondani a pártelnöki tisztségemről. A találgatások nem vezetnek sehova, ezért leírom nektek, hogy mi a helyzet” – kezdte keddi bejegyzését a Momentum elnöke, aki nem jutott be a második fordulóba az előválasztáson a miniszterelnök-jelöltek közé.

Fekete-Győr ezután megköszönte a 130 ezer, momentumosokra érkező szavazatot, majd elismerte, hogy jogosak a korára és kormányzati tapasztalatokra érkező kritikák.

„A politikában a felelősség vállalása egy nagyon fontos, sajnos a magyar politika világában alig-alig teljesülő kívánalom.

A miniszterelnök-jelölti végeredményért mindenekelőtt én vagyok a felelős.

Ezért 24 órával a véglegesített eredmények után, múlt hét péntek este bizalmi szavazást kezdeményeztem a Momentum Küldöttgyűlésénél a személyemet illetően” – írta.

Megbízása jövő nyárig tartana, ám úgy véli, joga van eldönteni a Momentumnak, vele szeretnék-e befejezni ezt a ciklust az előválasztási eredmények után, vagy sem.

„Bárhogyan is alakul a vita és a voksolás a bizalmi szavazáson, rám nemcsak a Momentum, de az összefogás szövetsége is mindenben számíthat majd.”

Iván-Nagy Szilvia

 

 

 

 


Szerző: admin