Bombát találtak a Dunában, lezárják fél Budapestet
2018. július 3. 08:16
Robbanótestet vagy valami ahhoz hasonló tárgyat találtak az Erzsébet híd budai hídfője mellett. Ha tényleg bombáról van szó, keddi elszállításáig szó szerint megbénul a város folyóparti övezete.

Kiürítik és lezárják kedden reggel a Pesti és Budai alsó rakpartot, az Erzsébet hidat és pesti és budai hídfőjének környékét a rendőrök, mivel hétfőn bombaszerű tárgyat találtak a Dunában –  ötven méterre a budai hídfőtől.

A honvédség 1. tűzszerész ezredének szóvivőjétől úgy tudjuk, hogy a feltételezett robbanótestet kilenc méter mélyen fedezték fel, ám a hétfő esti órákban még nem lehetett egyértelműen azonosítani, hogy robbanótestről vagy valamilyen ahhoz hasonlító fémdarabról van szó. A rendőrség mindenesetre mérete alapján döntött a lezárt terület nagyságáról, így jókora tárgyat találhattak.

A hatástalanítás és elszállítás idejére a rendőrség kedden reggel nyolckor kiüríti a I., Friedrich Born rakpart – Gellérthegy és Citadella környéke – Hegyalja út által határolt területet, valamint a Várkert rakparton és a Döbrentei utcában található öt lakóépületet, a Rác Gyógyfürdőt, a Rudas Gyógyfürdőt, valamint a Várkert Bazár egy részét.

police.hu.

 

 

Szerző: admin