Budapesten fogták el a halottá nyilvánított, nemzetközileg keresett drogkereskedőt
2022. június 22. 13:21
Budapesten fogták el a világ egyik legkeresettebb drogkereskedőjét. A brazil férfi 45 tonna kokaint csempészett 2017 és 2019 között – jelentette be a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztályának vezetője szerdán Budapesten.

A rendőrség közlése szerint elfogták Budapesten azt az 54 éves férfit, akit az Interpol a brazil bíróság által harminc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmények miatt kibocsátott nemzetközi elfogatóparancsa alapján köröztek.

A férfi felkutatását nehezítette, hogy pár éve holttá nyílvánítatta megát,több mint tíz álnevet és hamis iratokat is használt.

A magyar hatóságok kedd hajnalban nemzetközi együttműködés keretében kaptak információt arról, hogy a veszélyes fegyveres bűnöző Magyarországon tartózkodik. A nyomozó iroda munkatársai hat óra alatt felkutatták, azonosították és egy budapesti vendéglátóhely teraszán, a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével elfogták a férfit.

Kihallgatásán a férfi tagadta, hogy ő lenne az Interpol által körözött személy, de az ujjlenyomata egyezést mutatott!

A férfi szállodai szobáját is átkutatták a magyar hatóságok, és közokirat-hamisítás miatt eljárást indítottak ellene. Kiadatásáról a magyar bíróság dönt majd – mondta az MTI szerint Boross Zoltán ezredes.

- a szerk.

Szerző: admin