David Pressmant küldi budapesti nagykövetnek Joe Biden
2022. május 14. 12:05
A nagyköveti poszt másfél éve üres.

Joe Biden amerikai elnök bejelentette, hogy David Pressmant jelöli a budapesti nagyköveti posztra - közölte a Fehér Ház.

A 45 éves diplomata korábban Barack Obama elnöksége alatt nagykövetként képviselte az USA-t az ENSZ-ben 2014 és 2017 között.

Pressman a New York-i Egyetem szerzett jogi doktori fokozatot.

A nagyköveti poszt másfél éve üres, David Cornstein még 2020 szeptemberében mondott le, őt még Donald Trump nevezte ki Budapestre.

A 45 éves David Pressman az elnököt adó Demokrata Párthoz kötődik, emellett kapcsolatokkal rendelkezik Hollywoodban is, korábban George és Amal Clooney alapítványának dolgozott. 2008-ban a Los Angeles Times George Clooney “consigliere”-jeként emlegette.

George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Don Cheadle és Jerry Weintraub társaságában Pressman társalapítója volt a Not On Our Watch Projectnek, egy érdekérvényesítő és támogatásokat nyújtó humanitárius segélyszervezetnek, amely a tömeges atrocitásokra összpontosít.

Pressman dolgozott már Madeleine K. Albright néhai amerikai külügyminiszter segédjeként, illetve az Egyesült Államok különleges politikai ügyekért felelős ENSZ-nagyköveteként is, jelenleg a Jenner & Block New York-i ügyvédi iroda partnere. 

Az ENSZ-ben David Pressman képviselte az Egyesült Államokat az ENSZ Biztonsági Tanácsában, és a nemzetközi békét és biztonságot fenyegető számos veszélyről folytatott tárgyalások során, különös tekintettel az Európát, Oroszországot, Kelet-Ázsiát és a csendes-óceáni térséget, valamint Afrikát érintő kérdésekben.

Pressman a Brown Egyetemen szerzett alapdiplomát, majd a New York University School of Law jogi karán jogi doktorátust – írja a Fehér Ház ismertetője.

Vég Márton

 

 

Szerző: admin