Dráma a gálán: könnyeivel küszködve kért bocsánatot Shane Tusup
2018. január 12. 13:17
A Magyar Sportújságírók Szövetsége által szervezett M 4 Sport - Az Év Sportolója Gáláját 2017-ben 60. alkalommal rendezték meg.

Drámai pillanatok a gálaesten: könnyeivel küszködve kért bocsánatot Shane Tusup.

A tízes listákból erősorrendben három névre kellett szavazniuk a sportújságíróknak. Az első helyért 3, a másodikért 2, a harmadikért pedig 1 pont járt. A győzteseket a Nemzeti Színházban rendezett csütörtök esti gálán hirdették ki.

Az év csapata egyéni sportágak csapatversenyeiben a Tenisz Davis Kupa-válogatott győzedelmeskedett, az év csapata pedig hagyományos csapatsportokban a Győri Audi ETO KC.

Az év edzője címet Shane Tusup nyerte el.

Beszédét magyarul mondta el, amelyet bocsánatkéréssel kezdett. Azt mondta, hibázott, sokakat megbántott és ezért elnézést kér mindenkitől. Könnyek között a következőket mondta:

"A sok munka közben nem vettem észre, hogy példaképpé kellene válnom. Elfáradtam, kimerültem, sokat hibáztam".

Majd szavait Katinkához intézte: "Köszönöm Neked, hogy akkor is bíztál bennem, amikor még senki". Hozzátette, gondolja, hogy inkább szakmai érvek szóltak az elismerések mellett, mint szimpátia.

A nézőtéren Katinka elérzékenyülve hallgatta végig férje mondatait. A nézők pedig sokáig tapsolták az amerikai edzőt.

Az év női sportolója díjának győztesét Szeles Mónika egykori teniszező jelentette be: a szavazatok alapján Hosszú Katinka nyert.

Megköszönte, hogy még nem unták meg, hiszen hatodjára nyert. Elmondta, élete legszebb pillanatai voltak a magyarországi világbajnokság napjai. Megköszönte családjának, nagyapjának, aki megtanította úszni, Magyarországnak és Shane Tusupnak is, hogy "mindig kihoztad belőlem a maximumot".

Az év férfi labdarugója Nikolics Nemanja, női labdarúgója pedig Jakabfi Zsanett lett.

A fogyatékkal élő sportolók között év férfi sportolója Osváth Richárd kerekesszékes vívó lett, az év női sportolója Krajnyák Zsuzsanna szintén kerekesszékes vívó lett.

Az év fogyatékos csapata díjat a női kerekesszékes vívóválogatott kapta, míg az év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője díj Beliczay Sándoré lett.

Az év hagyományos csapatsport díjának győztese a győri kézilabda-csapat lett.

A Magyar Újságíró Szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság életműdíját Balczó András kapja, aki háromszor is olimpiai bajnok lett öttusában. Balczót az egész közönség felállva tapsolta hosszú ideig.

Az utolsó díjat Baji Balázs vehette át, ő lett az év férfi sportolója. Az atléta a beszédében gratulált a másik két dobogósnak - Szatmári András kardvívónak, és Liu Shaolin Sándor rövid pályás gyorskorcsolyázónak – akiket kiváló sportembereknek nevezett.

atv nyomán

Azt sut­tog­ják: Ő se­gít­he­tett meg­írni Shane Tusup be­szé­dét

Tu­da­to­san ké­szült Hosszú Ka­tinka férje az Év spor­to­lója-gálán tar­tott be­szé­dére, ugyanis na­gyon jól volt fel­építve, sokan meg­ha­tód­tak a nézők közül is. Vajon ki se­gí­tett neki meg­írni?

Hatalmas üdvrivalgás fogadta a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka edző férje, Shane Tusup beszédét az Év sportolója-gálán. Ahogy az atv is beszámolt róla, Az Év edzőjének megválasztott amerikai szakember magyar nyelven felolvasott köszönőbeszédében könnyek közt kért bo­csánatot mindenkitől, akit agresszív viselkedésével korábban megbántott.

A Bors azt írta, hogy vélhetően Szaniszló Csaba, Hosszú Katinka cége, az Iron Corporation média- és tartalomvezetője segíthetett megírni a remek beszédet Tusupnak.

Ezt támasztja alá, hogy a gála kezdete előtt hosszasan tanácskoztak egy papírlap felett, amiből később az amerikai tréner a színpadon felolvasta a szöveget.

- a szerk.

 

 

 

Szerző: admin