Életre kel a volt Balettintézet
2021. február 21. 11:42
Váratlanul felgyorsult az egykori Balettintézet épületének átalakítása. Az évtizedeken át üres "szellemkastélyból" ha minden igaz ötcsillagos hotel lesz, de hogy mikor vágják át a szalagot, azt még nem tudni.

Elméletben és a ház előtt egészen a múlt hétig látható tábla szerint 2020.második felében már "megnyilt" az egykori Balettintézetbe költözött ötcsillagos hotel. Ám a valóságban ennek nyoma sincs - a tetőt éppen az elmúlt napokban bontották el. Az azonban bíztató, hogy sokévi tétlenség után ötödik sebességbe kapcsoltak az építők.

A teljes felújítást a kordonok tanúsága szerint a DVM Group végzi, miután az elmúlt másfél évben az alapzat megerősítését a Bohn Kft. már elvégezte. A korábbi tervek és elképzelések szerint az egykori Dreschler palotában a Marriott csoporthoz tartozó W szállodalánc nyit majd ötcsillagos hotelt, de hogy ez milyen lesz, valamint az, hogy mikor nyit arról egyelőre nincs friss hír. Kérdéseinkkel megkerestük a DVM sajtóosztályát, de későbbre igértek választ. (Ha ezek megérkeznek, cikkünket frissítjük.)

A DVM csoport - amelynek része a DVM Design Kft, a DVM Construction Kft. és a Horizon Development Kft. is - több jelentős fővárosi ingatlanprojektet fejezett be az elmúlt években. Ezek közül a legjelentősebb az Eiffel Palace, a Promenade Gardens irodaház és a Váci utca 1. voltak. A befejezésre váró projektek közül pedig a Szervita téren épülő üzlet-irodaház-lakás funkcióval jellemezhető Szervita Square Building beruházás emelhető ki.

A cégcsoport 2019-es mérlege szerint az árbevétel meghaladta a 40 milliárd forintot, az adózás előtti eredmény pedig az 5,5 milliárdot. A Szervita téri projektet idén év végén tervezik átadni - ez önmagában 20-25 milliárd forintos fejlesztés.

Szakonyi Péter

 

 

 

Szerző: admin