Elhunyt a Szamos édesipari manufaktúra alapítója
2018. január 11. 07:49
Életének 97. évében elhunyt Szamos Mátyásné, Hajdú Margit a főként a marcipánjáról ismert neves édesipari cég, a Szamos alapítója - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

Most a céget óriási veszteség érte: elhunyt az alapító, Szamos Mátyásné Hajdú Margit, életének 97. évében - közölte az Indexszel a család.

Szamos Mátyásné munkásságát a második és a harmadik generáció viszi tovább "az elődök által lefektetett szakmai értékek" jegyében, hiszen mint mondják az utolsó per­cig el­len­őrizte az édes­sé­gek mi­nő­sé­gét Hajdú Margit.

Ki ne ismerné a Szamos marcipánt?

Az 1930-as években kezdődött a cégbirodalom története, miután Szamos Mátyás egy híres dán cukrászmestertől eltanulta a marcipánkészítés és - formázás fortélyait. Szamos Mátyásné még 94 éves korában is szigorúan felügyelte az édességek minőségét, hogy az ízek ugyanolyanok maradjanak, mint annak idején, amikor férjével a céget alapították.  

Szamos Mátyásnét szűk családi körben a szentendrei ortodox temetőben helyezik majd végső nyugalomra, férje mellé - tették hozzá.

Index

Szerző: admin