Ezer Ikarus-buszt vesz Irán, jöhet a légi járat is
2017. december 4. 09:03
Az Ikarus ezer busz legyártásáról és szállításáról állapodott meg iráni partnerekkel - közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Irán csaknem 80 milliós piaca komoly lehetőségeket rejt a magyar vállalkozásoknak, míg Magyarország fontos belépőpont lehet Irán számára Európába - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Maszud Karbaszián iráni pénzügyminiszterrel folytatott megbeszélését követően Teheránban.

A miniszter szerint a magyar vállalkozások termékei és az általuk alkalmazott technológiai megoldások Iránban is versenyképesek, ezt jól mutatja, hogy az Evopro, az Enexio és az Ikarus is együttműködési megállapodást írt alá iráni partnereivel. Utóbbi ezer busz gyártásáról és szállításáról állapodott meg.

A tárcavezető közölte azt is, hogy közvetlen légijárat létrehozását javasolta Teherán és Budapest között, amelyet iráni kollégája támogatásáról biztosított.

Varga Mihály szerint a magyar kormány arra törekszik, hogy megteremtse a banki kapcsolatok erősítésének feltételeit. Felidézte, hogy az Eximbank 162 millió dollárt különített el a gazdasági kapcsolatok előmozdítására.

MTI

Szerző: admin