Gyulyás Gergely: Orbán Viktor kötcsei beszéde filozofikus kitekintés is volt
2019. szeptember 10. 10:00
Európai léptékű beszédet mondott a miniszterelnök a Somogy megyei Kötcsén, a Polgári Piknik elnevezésű találkozón – közölte az InfoRádió "Aréna" című műsorában a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy az Európai Bizottság megválasztott elnöke érzékeli a közép-európai és a nyugat-európai államok közötti megosztottságot, és egységesebb Európai Uniót kíván létrehozni.

Gyulyás Gergely tájékoztatása szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde a gyakorlati teendőkön túl filozofikus kitekintés volt.

Az elkövetkező időszak európai politikájának kiindulási pontja az új Európai Bizottság megalakulása – fejtette ki a miniszter.

Továbbra is bizakodásra adnak okot az Európai Bizottság megválasztott elnökének elmúlt időszakban tett kijelentései - mondta Gulyás Gergely, aki az InfoRádió "Aréna" című műsorában közölte: Ursula von der Leyen az elhangzottak alapján érzékeli a keleti- nyugati megosztottságot és egységesebb közösség megteremtésére törekszik.

A biztosjelöltek névsorának hétfői nyilvánosságra hozatalára utalva arra is felhívta a figyelmet: a lista megerősítette, hogy a magyar jelölt Trócsányi László, de a feladatok tervezett elosztásának ismertetésére kedd délig várni kell.

Infostart

Szerző: admin