Hosszú Katinka új életet kezd
2018. január 7. 09:33
Egyre biztosabbnak tűnik, hogy szakmailag véget ér a háromszoros olimpiai bajnok úszónő, Hosszú Katinka és amerikai edző-férje, Shane­ Tusup együttműködése.Katinka valószínűleg nem magyar edzőt választ majd férje helyett.

A Blikk információi szerint Hosszú Katinka már a decemberi rövid pályás Eb előtt döntött, nem akar többet Tusuppal dolgozni – a tréner nem is ment el a versenyre, ám ezt akkor még azzal magyarázták, hogy kiújult Tusup migrénje.

Egy "bennfentes"  elmondta a Blikknek:

– Katinka az Eb előtt kijelentette, nem szeretne a továbbiakban együtt dolgozni Tusuppal – árulta el a névtelenséget kérő informátor.

– Eredetileg 2017. december 27-én a férje nélkül kezdte volna a felkészülést, de ő mindenkit meglepve külföldre utazott.

A közös tréningek folytatása a jövőbeli terveiben sem szerepel, nem hiszem, hogy szakmailag innen van visszaút, és újra összeállnának az edzésekre.

nepszava.hu

Hosszú Katinka egy edző szerint egyedül nem tudja folytatni a versenyzést

Hosszú Katinka és Shane Tusup kapcsolata jelenleg mélypontját éli: már a karácsonyt is külön töltötte a páros, azóta pedig számtalan pletyka is felröppent a házasságukat illetően. Karrierjével kapcsolatban egy neve elhallgatását kérő sportoló válaszolt.

Az egész országot sokkolta a hír, miszerint az Iron Lady és férje, Shane válságba kerültek. Sokan durkkolnak nekik, ám még többen arra kíváncsiak, mi lesz így Hosszú Katinka karrierjével, hiszen férjének hatalmas szerepe volt abban, hogy az úszónő idáig eljutott.

A Bors egy elismert úszóedzőt kérdezett meg ezzel kapcsolatban, aki a neve elhallgatását vállalva válaszolt.

Arra a kérdésre, vajon Katinkának egyedül is sikerül-e felkészülni a versenyekre, a következőt válaszolta:

"Lehetetlen. Az úszás az a monoton sportág, melyben elvárt, hogy a parton lépdel a tréner, aki időközönként  beszól a tanítványának, hogyan és miként változtasson a tempóján. Szóval az edző pótolhatatlan. Csúnya kifejezéssel: kell egy hajcsár minden úszó mellé."

Szerinte minden úszú mellé kell egy ún. "hajcsár", aki a partról instruálja a versenyzőt.

Véleménye szerint Katinka nem magyar edzőt választ majd férje helyett, mindenképpen külföldön fog keresgélni.

- a szerk.

Segítséget kap Hosszú Katinka

Tisztán szeretne látni a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya, ezér Sós Csaba, nem csupán Hosszú Katinka, hanem Cseh László és Gyurta Dániel elképzeléseit is meg akarja ismerni.

Tervei szerint már jövő héten elbeszélgethet az érintettekkel. A szakember fontossági sorrendről nem beszélt, de az elmúlt hetek eseményeinek ismeretében nem kétséges, hogy először Hosszú Katinkát fogja keresni - írja az SzPressz Hírszolgálat.

„Távolról sem mindegy, hogy mi jár a három klasszis fejében, hogyan képzelik el a jövőjüket és a terveik megvalósításához milyen segítségre van szükségük. Az egyetemes úszósport kiemelkedő alakjairól van szó, akiknek a tudása és eredménylistája előtt csak tisztelegni lehet, ugyanakkor a Rió és Tokió közötti út felezőjénél a hogyan tovább kérdését is időben tisztázni kell" – nyilatkozta Sós Csaba.

A szövetségi kapitány arról is beszélt, hogy példátlan, ami Hosszú Katinkával történik. A mostani helyzethez hasonló esettel eddig nem igazán találkozott, már csak azért sem, mert a harmincadik felé közelítő úszónők többsége már visszavonult, egy részük pedig a kisgyermekét nevelte. Ezért is különleges és bonyolult a mostani eset, amelynek legjobb megoldása természetesen a békülés lehetne, de mivel ez elsősorban családi, és csak másodsorban szakmai kérdés, a végső szót semmiképpen sem egy külső személynek kell kimondania.

A szövetségnek csak az lehet a dolga, hogy minden lehetséges segítséget megadjunk annak versenyzőnek, aki végtelenül sokat tett a magyar színekért.

"Szó sincs arról, hogy új edzőt ajánlanánk neki, ha viszont mindenképpen változtatni szeretne, akkor az új mesterét neki kell megneveznie. Hangsúlyoznám, hogy a váltás mindig is kockázatos lépés volt, mert még a legjobb edzőnek és a legkiválóbb úszónak is hosszú hónapokra van szüksége az összecsiszolódáshoz, amely az eredményes munka előfeltétele. Aggodalomra egyelőre nem látok okot, talán nem is baj, hogy Katinka a szokásosnál hosszabb pihenőt ad magának, hajtott és küzdött ő már éppen eleget" – hangsúlyozta Sós Csaba.

Infostart

Szerző: admin