Így reagáltak az ellenzéki pártok Orbán kormányzati sajtótájékoztatójára
2019. január 10. 18:39
Az év első kormányinfóját -szokatlan módon - maga a miniszterelnök tartotta.

Orbán Viktor a mai Kormányinfón arról beszélt, az lenne a kívánatos, ha az EP-választás után az Európai Parlamentben a migrációellenes pártok, az Európai Bizottságban pedig a migrációellenes biztosok lennének többségben. Továbbá, a miniszterelnök szerint a modern európai kereszténydemokrácia legjobb modelljét Brazíliában találjuk - ahol nemrég választották elnökké a szélsőjobboldali Jair Bolsonarot. 

A miniszterelnök kijelentései miatt Molnár Csaba levélben fordult Manfred Weberhez, a Fidesz európai pártcsaládjának frakcióvezetőjéhez és EP-választási csúcsjelöltjéhez. A DK EP-képviselője szerint ugyanis az európai magyarok ugyanis joggal kíváncsiak arra, mit szól Weber a magyar miniszterelnök nézeteihez, amelyek köszönő viszonyban sincsenek a Néppárt migrációs politikájával és kereszténydemokrata értékeivel. Molnár reméli, hogy a mai Orbán-nyilatkozat után a Néppárt eddig hezitáló vezetői is tisztán látják: Orbán helye nem a kereszténydemokrata pártcsaládban, hanem a 20. századi történelem legsötétebb idejéből ismerős szélsőjobboldalon van. Ezért a Fideszt ki kell zárni az Európai Néppártból – áll a közleményben.

Hadházy: nem ér meg a reakciót

A független országgyűlési képviselő szerint, miután a miniszterelnök a Kormányinfón arról beszélt, hogy a kormány részéről zéró tolerancia van a korrupcióval szemben, a sajtótájékoztató egyetlen pillanata sem ér meg egyetlen sor elemzést, reakciót sem.

Liberálisok: a szabadság ellensége Orbán és a Fidesz

A Liberálisok szerint a Fidesz és Orbán Viktor ahelyett, hogy a magyar emberek valódi problémáival foglalkozna, a menekültek elleni gyűlöletkeltést folytatja. „A következő uniós választás valódi tétje az lesz, hogy a magyar emberek meg tudják-e állítani a Fidesz szabadság és Európa-ellenes politikáját. A Fidesz illiberális politikája ugyanis százezrével üldözi el a magyarokat hazánkból” – írja a párt közleményében.

A párt arról ír, Orbán Viktornak nincs oka dicsekvésre a gazdasági teljesítményünkkel kapcsolatban sem: a régió legjobbjából a térség sereghajtójává váltunk. A Fidesz az oktatás szétverésével beszerelő üzemmé alakította az országot, ahol a munkavállalók szabadságát önkényesen korlátozza a hatalom – véli a párt.

„Orbán Viktor kétharmados felhatalmazásával visszaélve megszállta a gazdaságot és a jogállamot, korlátozta a sajtó és vallásszabadságot, és aljas támadást indított a civil szervezetek ellen. A magyar szabadság legnagyobb ellensége Orbán Viktor és a Fidesz” - írják.

atv.hu

Szerző: admin