A külhoni szavazók ne bízzák a postásra a szavazatukat!
2018. március 12. 11:03
A külhoni szavazók ne bízzák a postásra a szavazatukat, hanem bízzák inkább a Jobbikra!

Szávay szerint a Jobbik nem bízik a Fidesz elszakított területeken működő szövetségeseiben, ezért arra kéri külhoni támogatóit, hogy levélszavazatukat ne bízzák se a postára, se az ottani Fidesszel szövetséges pártokra, de még a külképviseletekre se, hanem vegyék fel a kapcsolatot a Jobbikkal honlapján, facebook oldalán, illetve telefonon, és a párt majd gondoskodik voksaik elszállításáról - mondta az ellenzéki politikus.

Szávay István szerint a levélszavazás jelenlegi formájában nem jó, számos visszaélésre nyújt lehetőséget. A regisztráció például 10 évig érvényes, ha pedig a külhoni magyar él szavazati joggal, újabb tíz évre meghosszabbítja az érvényességet.

Ám, ha időközben a jogosult meghal és erről senki nem értesíti a magyar államot, lehetővé válik a visszaélés.

Csakúgy mint azzal, hogy a levélszavazáshoz szükséges csomagot nem csak a lakcímre lehet kérni, továbbá, hogy a regisztráció során nem lehet ellenőrizni a személyazonosságot - fejtette ki Szávay István.

Albert Ákos 

Az eddig beérkezett tizenötezer levélszavazat ötöde érvénytelen

A Nemzeti Választási Iroda közlése szerint eddig 15 601 levélszavazatot dolgoztak fel, ezekből 12 835 volt érvényes.

A kvótareferendumon a magyarországi lakóhellyel nem rendelkező választópolgárok levélben szavazhatnak , az NVI-hez már egy hete folyamatosan érkeznek a levélszavazatok.

Eddig csak azt vizsgálták, hogy le van-e ragasztva a válaszboríték, az tartalmaz-e azonosító nyilatkozatot és szavazatot rejtő kisebb borítékot, utóbbi le van-e ragasztva.

A szavazatot tartalmazó borítékot vasárnap este 7 óra után bontják fel, majd szkennelik be.

Botos Tamás

A Jobbik segíti a rá leadott levélszavazatok összegyűjtését

Arra kéri külhoni támogatóit az ellenzéki párt, hogy vegyék fel a párttal a kapcsolatot és bízzák aktivistáira levélszavazataik összegyűjtését - ezt Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik nemzetpolitikai kabinetjének elnöke budapesti sajtótájékoztatóján mondta vasárnap.

A Jobbik nem bízik a Fidesz elszakított területeken működő szövetségeseiben, és bár nem tud versenyezni a kormányoldal rendelkezésére álló erőforrásokkal és a Kubatov-listákkal, de segít azoknak, akik a Jobbikra szavaznak.

A Jobbik arra kéri külhoni támogatóit, hogy levélszavazatukat ne bízzák se a postára, se az ottani Fidesszel szövetséges pártokra, de még a külképviseletekre se, hanem vegyék fel a kapcsolatot a Jobbikkal honlapján, a Facebook oldalán, illetve telefonon, és a párt majd gondoskodik voksaik elszállításáról – mondta az ellenzéki politikus.

Szávay István szerint a levélszavazás jelenlegi formájában nem jó, számos visszaélésre nyújt lehetőséget. Előfordulhat, hogy két Nyugat-Európában élő magyar fiatal közül az erdélyi kényelmesen szavazhat levélben, míg a magyarországi lakóhellyel rendelkezőnek ehhez akár több száz kilométert is kell utaznia, hogy egy külképviseleten leadhassa voksát.

A Jobbik 2022-re megteremti az elektronikus szavazás lehetőségét – mondta a párt szakpolitikusa.

Visszaélést akar kiküszöbölni a Jobbik

Az ellenzéki politikus megjegyezte: a Fidesz gyűlölet-politikája a határon túl is mérgez.

Az a párt, amelyik egykor szeretetről és összefogásról beszélt, ma már ugyanúgy szembefordítja egymással a magyarokat, mint Gyurcsány Ferenc. A Fidesz a kormányváltást akarók elleni hergeli a határon túliakat – mondta a Jobbik nemzetpolitikai kabinetjének elnöke.

Híradó


Szerző: admin