Jobbikos képviselő: jön még országosan elismert ember, aki beáll mögénk
2017. december 4. 15:28
Novák Előd a napokban köpönyegforgatónak nevezte a Jobbikot, Morvai Krisztina pedig már nem tudja, hogy melyik pártra szavazzon. Staudt Gábor az ATV-ben reagált.

Ahogy arról hétvégén az atv.hu is beszámolt, Novák Előd, a Jobbik korábbi alelnöke kritizálta a pártját.

Többek között azt írta: "Kitartást kívánok a Jobbikban magunkfajtáknak (hiszen sokan vannak, néhányan még a frakcióban is, várva egy alkalmasabb pillanatot), hogy innen még vissza tudjuk majd egyszer fordítani a szekeret. (...) Lehetőleg dr. Morvai Krisztinával karöltve, akivel 2014-ben 21 százalékos választási eredményig már eljutottunk az elvek feladása nélkül".

A posztról az MTI is tudósított, a  következő címmel: „Novák Előd - a Jobbikban sokan megpuccsolnák Vonát”.

Az ATV Start hétfő reggeli vendége volt Staudt Gábor . Vujity Tvrtko rögtön a műsor elején megkérdezte a jobbikos politikust, hogy mi a véleménye Novák bejegyzéséről, aki úgy felelt: nem örülnek neki, mindenki szabadon kinyilváníthatja a véleményét.

„Novák Előd leírta a véleményét a Facebookon, ehhez túl sokat nem akarok, nem tudok hozzáfűzni” – mondta. Arról nem tud, hogy indult-e eljárás a volt alelnök ellen a párton belül.

„Sajnálom, hogy Elődnek ez a véleménye, lehet, hogy azért, mert nem lát bele a folyamatokba” – tette hozzá a politikus.

A műsorvezető megjegyezte, hogy van egy másik „nagy távolodójuk” is, Morvai Krisztina.

Az EP-képviselő a múlt héten arról beszélt a Heti Válasznak, hogy csalódott a Jobbikban, és nem tudja, jövőre a Jobbikra, vagy a Fideszre szavazzon-e és már abban sem biztos, hogy Vonáék elutasítják-e a tömeges bevándorlást és a kvótarendszert.

Azt is nehezményezte, hogy Vona Gábor hanukaüdvözletet küldött Köves Slomóéknak.

„Nyilván ez sem kellemes, de nem rajtunk múlott” – reagált Staudt Gábor az EP-képviselő szavaira, és leszögezte: a bevándorlással kapcsolatos kérdésekben a Jobbik mindig konzekvens, sokszor a Fideszt is felülmúlja. Hozzátetette: Morvai Krisztina kiváló munkát végez az EP-ben, és – bár nem döntéshozó a témában – azt gondolja, a Jobbik szeretné, ha folytatná a tevékenységét Brüsszelben.

„Ez a Jobbik értékrendjével összhangban van, és várjuk, hogy mik lesznek az események” – jelentette ki.

Azzal kapcsolatban, hogy Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázó után Kovács Tamás világbajnok kardvívó világbajnok is a Jobbikhoz igazolt a képviselő azt mondta: lesz még olyan országosan elismert ember, aki a jövőben beáll a párt mögé. Neveket ugyanakkor nem kívánt elárulni.

atv.hu

Toroczkai László - Nincs szebb jövő Morvai nélkül

Sem a néppártosodás, sem a szebb jövő nem képzelhető el Morvai Krisztina nélkül.

„Ma reggel felhívtam Morvai Krisztinát, és hosszan beszélgettünk. Vannak ugyanis beszélgetések, amelyek nem megspórolhatóak. Én még emlékszem arra, hogyan indult pártként a Jobbik, ott voltam az alakuláskor.

Arra is emlékszem, hogy a 2006-os őszi események előtt egy teljesen esélytelen, egy százalékos párt volt. Aztán jött a tévészékház ostroma, amely mindent megváltoztatott. Sokan hetekig, hónapokig, évekig az utcán maradtunk, és végül a Jobbik meghatározó erőként, az erejét 2006 és 2010 között megtizenhétszerezve jutott be a parlamentbe. Mindent a hazánkért, népünkért, az egész nemzetünkért tettünk, szemben a romlott, korrupt, diktatórikus politikai »elittel«, a hatalmas túlerővel.

Mi, akik az utcán voltunk, a bőrünket vittük a vásárra, és sokkal több embert vertek volna félholtra, s talán az akkori Országgyűlés több képviselője által áhított éles lőszer bevetésére is sor kerülhetett volna, ha nincs ott velünk az utcákon Morvai Krisztina, az ELTE Állam és Jogtudományi Karának egyetemi docense, és a körülötte csoportosuló jogvédők. Minket ugyanis már korábban a szélsőségesség skatulyájába tettek, nekünk tehát nem jártak demokratikus emberi jogok, lemészárolhatónak számítottunk.

Morvai Krisztina azonban már pusztán a jelenlétével legitimálta a küzdelmünket, védte a jogainkat, rámutatott arra, hogy azok még nekünk is vannak. Ahogy védi most a magyar nemzet érdekeit az Európai Parlamentben. Sem a néppártosodás, sem a szebb jövő nem képzelhető el nélküle.”

- a szerk

 

 

 

 

 

 

Szerző: admin