Karácsony Gergely bemutatta árnyékkormányát
2018. március 12. 10:35
Az MSZP-Párbeszéd szövetség miniszterelnök-jelöltje pártoktól független, de világos értékrenddel rendelkező szakértőkből állította össze árnyékkormányát.

Karácsony Gergely elmondta, valódi nemzeti kormányt akar létrehozni: koalíciós kormányzásra készül, így nem egy teljes kabinetet mutatott be, hiszen a pártpolitikusoknak is jut majd hely.

A testületben Karácsony szerint vannak baloldali, liberális, konzervatív és zöld értékeket is képviselő személyiségek is.

Az árnyékkormány tagjai:

Egészségügyi minisztérium: Dr. Komáromi Zoltán egészségpolitikus

Oktatási minisztérium: Daróczi Gábor, a Romaversitas Alapítvány korábbi igazgatója

Szociális tárca: Hegyesiné Orsós Éva, az Életet az Éveknek Szövetség elnöke

Pénzügyminisztérium: Dr.Mellár Tamás, közgazdász, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. egyik alapítója, pécsi országgyűlési jelölt

Foglalkoztatási minisztérium: Andor László, korábbi európai biztos

Környezetügyi minisztérium: Ámon Ada, az Energiaklub elnöke

Önkormányzati tárca: Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere

Karácsony Gergely elmondta, hogy “ezeknek a kiváló embereknek a feladatvállalása mutatja azt, hogy a mi szövetségünk készen áll arra, hogy ne csak nemet mondjon az Orbán-rendszerre, hanem igent mondjon egy másfajta társadalom, egy másfajta gazdaság, másfajta politika, egy másfajta ország felépítésére. Egy olyan országéra, amely mindannyiunk közös otthona lehet.”

Karácsony Gergely hozzátette: kormányában természetesen lennének pártpolitikusok is, az MSZP-ből és a Párbeszédből is. De a többi ellenzéki pártra akkor is számítana, ha a két jelölő pártjának meglenne az abszolút többsége.

Jelenleg kulcsfontosságú minisztériumok hiányoznak a rendszerből, ezért a minisztériumok rendszerét is átalakítaná Karácsony Gergely. Az LMP javaslatáról, amely szerint minden pártnak, köztük a Jobbiknak is tárgyalóasztalhoz kellene ülnie, azt mondta: nem kell mindig másra várni.

PAP SZILÁRD ISTVÁN ÉS CSENGEL KARINA

Szerző: admin