Két évre börtönbe kerül Geréb Ágnes orvos
2018. január 9. 21:07
Elutasította Geréb Ágnes perújítási kérelmét a Fővárosi Ítélőtábla kedden. Geréb ellen egy 2003-as és egy 2007-es otthon szülés miatt emeltek vádat. Az ítélet jogerős.

A Fővárosi Ítélőtábla kedden Geréb Ágnest két év szabadságvesztésre ítélte és tíz évre eltiltotta hivatásától.

Az ítélet jogerős, fellebbezésnek nincs helye!

A keddi tárgyaláson ott volt a Hír TV bűnügyi magazinja, a Riasztás stábja is.  Geréb Ágnes ellen egy 2003-as és egy 2007-es otthon szülés miatt emeltek vádat.

Két nagyon régóta húzódó, tragikus kimenetelű otthon szülés ügyében hozott most döntést az Ítélőtábla.

Az első esetben egy ikerpár egyik tagja vesztette életét, a második esetben pedig szülés közben elakadt a csecsemő válla, és az anyukát kivérezve szállították kórházba.

Az ítélet jogerős - hangzott el a Hír Tv Híradójában.

Egész szakmai életutamban azon dolgoztam, hogy a magyar nők minél biztonságosabb, minél emberibb, minél méltóbb körülmények között szüljenek, és ezt most a magyar bíróság újra más szempontból tekintette, a hálapénzen alapuló orvosok, szülész-nőgyógyászok szakirodalmi háttér és egyéb nélküli szakvéleményét tekintette erősebbnek a mi bizonyítékainkkal szemben – nyilatkozta Geréb Ágnes a televíziónak.

Korábbi ítéletekből úgy tűnt, hogy az otthon szülés hazai arcának számító orvos számára kedvezően alakul a per, ám most fordulat következett: Geréb mindenképpen börtönbe megy – írta meg az Index.

A Magyar Nemzet szerint, bár a szakértői vélemények nem bizonyítják kétséget kizáróan, hogy Geréb Ágnes hibájából halt meg az egyik gyermek, az ügyészség szerint volt összefüggés a hiba és a csecsemő halála között.

HírTv, Index,Magyar Nemzet

Szerző: admin