LMP: újabb politikus hagyja ott a pártot
2018. július 2. 09:35
Válságban az ökopárt, az április 8-i választások és a vereség óta már többen hátat fordítottak a közösségnek; Schiffer András, Róna Péter, Hadházy Ákos. Ez a sor bővült most újabb névvel.

„Vállalhatatlan számomra a továbbiakban az LMP” – mondta a Népszavának Ábrahám Júlia, a párt korábbi elnökségi tagja. Többek között azzal indokolta döntését,hogy ez a párt – a többihez hasonlóan – nem érti a rendszerrel elégedetlen, az ellenzékben csalódott választókat, és nem látja tragikusnak az orbáni zsákutcát sem.

A visszalépések és az egyezkedések miatt a pártban fegyelmi eljárások indultak, a másodfokok a napokban záródnak, büntetik azokat, akik kooperáltak. Ábrahám Júlia ellen is eljárás indult, első fokon felmentették, a másod fokú tárgyalásra pedig nem lesz szükség, mivel megszűnt a tagsági jogviszonya. Ilyen eljárás indult Hadházy Ákos ellen is, ő is a távozás mellett döntött, és a Kunhalmi javára visszalépő Kassai Dániel ellen is. Ő még kitart.

Ábrahám Júlia szerint leegyszerűsítve két irány van most az LMP-ben és mindkettőnek az az álláspontja, hogy hitelesen képviseljék az ökopolitikát, valamint megteremtsék a kormányváltás lehetőségét.

A két „tábor" között az a kérdés, hogy ki, mit tekint prioritásnak. Én - Ábrahám JÚLIA - azokhoz tartozom,akik szerint mindent meg kell tenni az Orbán-kormány leváltásáért, az ökopolitikai képviselete is ezen keresztül lehetséges. Míg a másik oldal azt mondja: az ökopolitikát minden körülmény között képviselni kell, a kormányváltás pedig nyilván fontos, de másodlagos szempont – mondta.

Szél Bernadett a lapnak Ábrahám Júlia felvetésére azt mondta, ő nem így látja a jelenlegi helyzetet, szerinte nincsenek táborok.

HVG.hu

Szerző: admin