Magyar-lengyel játszóteret adtak át Varsóban
2017. december 5. 05:00
A magyar és lengyel történelem kiemelkedő alakjaival ismerkedhettek meg a gyerekek játékos formában, a lengyel főváros legújabb játszóterén.

Huszáros hinta és Turul madár formájú mászóka.

Egyebek mellett ilyen lengyel és magyar történelmi alakokkal ismerkedhettek meg a gyerekek Varsó legújabb játszóterén. Az akácból és tölgyből készült játszókertet a magyar grafikusművész, Kő Boldizsár tervezte, aki csapatával csaknem 4 hónap alatt építette fel a parkot.

A lengyelországi magyar kulturális év keretében létesített, Kő Boldizsár szobrászművész által népmesei elemekkel gazdagított játszótér a lengyel és a magyar történelem közös alakjait idézi meg. 

A hinta úgy van szerkesztve, hogyha együtt hintázik a két gyerek a közös tengelyen, akkor elindulnak a huszárok, elkezdenek vágtatni, de ha ellentétesen hintáznak, akkor kioltja egymást a két mozgás és akkor megállnak a huszárok, ismerteti a játékokat a tervező.

Kiemelte: ez is egy finom biztatás, hogy együtt próbáljuk meg a dolgokat és ne egy más ellen.

A varsói magyar nagykövet az átadón arról beszélt: a játékok felidézik a közös lengyel-magyar történelemi eseményeket, amelyekről a legkisebbek akár játék közben is tanulhatnak.

- a szerk.

 

Szerző: admin