Magyarország történetének első sportrádiója 2022. január 17-én reggel 6 órakor kezdi meg a rendszeres műsorsugárzást.
2022. január 14. 09:55
Az élő adásfolyam műsorvezetői között ott van az
Origo sportrovatának vezetője, Lantos Gábor is. A rádió főszerkesztője, Vobeczky Zoltán a Nemzeti Sport pénteki számban adott nagyinterjút.

A rádió működéséről Vobeczky Zoltán a következőket mondta a Nemzeti Sportnak: "Abból indulunk ki, hogy mindenben ott van a sport. Tudjuk, sokan vártak arra, hogy legyen egy ilyen rádió, amelyben mindenki megtalálja a maga helyét.

Természetesen kiemelten foglalkozunk majd a csapatsportok hazai bajnokságaival, az összes olimpiai és nem olimpiai sportággal.

A  Nemzeti Sport tudósítói vidéki, külhoni és külföldi eseményekről is bejelentkeznek, s lesznek olyan sávok, amelyek kimondottan portrébeszélgetésekre adnak lehetőséget, jellemzően huszonkét óra után.

De elemezzük majd a hétvége eseményeit, újításként a már megjelent hazai sportkönyvek amolyan hangoskönyvszerű bemutatását is tervezzük, és a már majdhogynem elfeledett egykori nagy sztárokkal is szeretnénk foglalkozni.

Ha minden jól megy, szombaton és vasárnap este Szepesi György Sport TV-s interjúinak hanganyaga kerül adásba. Mindezek mellett a sportfogadásnak, a fogadóknak is fontos fóruma lesz a Sportrádió."

A reggel 6-10-ig tartó adásfolyam két műsorvezetője az olimpiai bajnok úszó Risztov Éva és Harsányi Levente lesz. A rádió legfontosabb oszlopa a minden nap 16.00-22.00 között jelentkező műsorsáv lesz. Erről az adásfolyamról Vobeczky Zoltán így beszélt:

Délután négytől este tízig pedig jön a fő idősávunk, amelynek házigazdái ismert nevek lesznek, Szujó Zoltán, Csisztu Zsuzsa, Szegő Tibor vagy Lantos Gábor ül majd a mikrofon mögé.

A hétvégén pedig olyan klasszikus sportrádiós műsorvezetőket hallhatnak, mint Virányi Zsolt, Németh Kornél, Perjési Tamás, Horváth Gergő, Balogh Balázs és mások.

Ugyanakkor a lényeg, hogy itt kicsit más jellegű lesz a műsor, mint hétköznap, olyanokra építünk, akik vettek már részt körkapcsolásszerű műsorokban. De számítunk a szakma nagy öregjeinek észrevételeire, a riporterlegenda Török László például időről időre jegyzetekkel jelentkezik majd."

Origo nyomán

Szerző: admin