Már hajóval is mehetünk a Nemzeti Színházba
2017. április 27. 07:52
Mostantól akár hajóval is mehetünk a Nemzeti Színházba, vagy a Művészetek Palotájába - új hajóállomást adták át a Rákóczi híd pesti hídfőjénél. A hajók így már 13 helyen állnak meg a Dunán. A vízi közlekedés egyébként egyre népszerűbb a fővárosban: naponta csaknem 2 ezren utaznak a menetrend szerinti hajókkal.

A 60-as években a dunai hajózás a virágkorát élte, évente kétmillió utassal.

Öt éve a budapesti hajók újra viszik az utasokat. A megújuló első járatok kilenc kikötőt érintettek.

Ezek amúgy is kiemelt kulturális és turisztikai célpontjai a városnak, ez az út, amin itt végig lehet jönni, ad egy olyan pluszt a közlekedési célok mellé, ami túlmutat azon, hogy A-ból B-be most már egy plusz útvonalon tudunk eljutni – mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes.

Először kötött ki a Budapesti Közlekedési Központ hajója a Rákóczi híd pesti hídfőjénél. Itt épült meg a tizenharmadik megálló.

Kettős célunk volt ennek az állomásnak a kialakításával, az egyik, hogy a jelentős kulturális helyszínek, mint a MÜPA és a Nemzeti Színház megközelíthető legyen a Dunán is. A másik, hogy déli irányba a hivatásforgalom számára is meghosszabbodjon, ami eddig 12 állomással állt rendelkezésre – nyilatkozta Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója.

A járatokon naponta kétezren utaznak, a többség azért, hogy lássa a várost, és egyre több külföldi turista nézi meg a főváros látványosságait Duna 14 kilométeres szakaszán.

Híradó

Szerző: admin