Még egy hétig néma marad a Klubrádió egykori frekvenciája
2021. február 23. 14:38
A Médiatanács keddi napirendjén nem szerepelt a pályázat tartalmi kiértékelése.

A Media1 értesülése szerint – ami egybevág a hatóság honlapján némi keresgélés után fellelhető hivatalos pdf tartalmával – az NMHH Médiatanács keddi napirendjén nem szerepelt a Budapest FM 92,9 MHz közösségi rádiós frekvenciapályázaton végül egyedül maradt Klubrádió pályázatának tartalmi kiértékelése.

A pályázatot a múlt héten a testület már formai, alaki szempontból megfelelőnek találta, ezért már csak a tartalmi kiértékelés, az eredményhirdetés lett volna hátra.

Ha most döntést hozott volna a testület, a médiaszolgáltató még viszonylag rövid időn belül visszakaphatta volna a volt frekvenciáját, melynek használatával 8 nappal ezelőtt, február 15-től fel kellett hagynia, és ami miatt a rádió jelenleg csak interneten tud eljutni közönsége egy megmaradt részéhez, miközben a 92,9 kihasználatlanul áll.

A portál kiemeli: a téma elodázásával most újabb egy hétig bizonytalanságban tartják a Klubrádiót, munkatársait, hirdetőit és hallgatóit.

A Klubrádió visszatérését a frekvenciájára még eredményes pályázati szereplés esetén sem úgy kell elképzelni, hogy már rögtön a testület ülése után a Klubrádió frekvenciáján adás lesz: a pályázati végeredmény jogerőre emelkedését követően 45 napon belül kell a hatóságnak szerződnie a Klubrádióval, és ennek a dokumentumnak az aláírását követően, az aláírást követő 120 napon belül kell megkezdeni a sugárzást, aminek további feltétele egy műszaki jellegű, az NMHH által kiállított rádióengedélynek is a megszerzése.

nepszava

Szerző: admin