Meghalt Lovas István
2018. június 12. 08:35
Június 11-én, 73 évesen elhunyt Lovas István újságíró-publicista.

Lovas István magyar publicista, politológus és fordító volt. Diplomáit – a politológia területén – a montreali McGill és a Los Angeles-i UCLA egyetemen, doktorátusát pedig a párizsi Politikatudományi Intézetben szerezte.

A hírt hétfőn este „Elment Lovas Pista” címmel pályatársa közölte blogján, miután Lovast egész nap nem tudták utolérni a szerkesztőség tagjai.

„Reggel nem küldte el a nemzetközi sajtószemléjét sem az Echo TV-nek, sem a "Magyar Idők" című lapnak. Egész nap kerestük telefonon, de nem vette fel a kagylót. Aztán nem jelent meg a ma esti Sajtóklub felvételén sem.

Lovas István 1945-ben született, 1984 és 1990 között Münchenben dolgozott a Szabad Európa Rádió szerkesztőjeként. 1990-ben tért vissza Magyarországra, ekkor hozta létre Méhes Csabával az "Alapítvány a Kommunizmus Áldozataiért" nevű szervezetet.

1992-től írt a Pesti Hírlapban, majd számos más napi- és hetilapban is, többek között a Magyar Nemzetben, a Magyar Demokratában, a Napi Magyarország című lapban. 1997-től 2006-ig a "Vasárnapi Újság" című rádiós műsorban olvasott fel a Magyar Rádióban vasárnap reggelenként, 2004-től pedig tíz éven át a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítója volt.

2014-től a Magyar Hírlapban, a Magyar Időkben és a Magyar Demokratában publikált, emellett állandó résztvevője volt az Echo TV Sajtóklubjának és a Karc FM-nek.

Hírkereső

 

Szerző: admin