Meghódítja Kínát a csaknem 50 éve halott magyar bőrgyógyász cége
2019. szeptember 4. 10:21
Megőrülnek Kínában az egykori magyar bőrgyógyász-kozmetológus László Ernő termékeiért, mutatja be az Asia Times.

A magyar szakember 1973-ban, Svájcban halt meg, a nevéhez köthető termékek azonban jelenleg is a világ kozmetikai iparágának élvonalába tartoznak.

Most a távol-keleti országot veheti be az örökségét vivő cég.

Az alapítójáról, László Ernőről elnevezett bőrápolási márka indulását 1927-hez szokás kötni, noha maga László Ernő évtizedekig attól is elzárkózott, hogy az általa kifejlesztett, rendkívül hatékonynak bizonyult termékek kereskedelmi forgalomba kerüljenek. Személyesen kezelt pácienseit kizárólag saját intézetében fogadta, alapos konzultációt folytatva velük.

László Ernő olyan eredményes volt munkájában, hogy hamarosan egymásnak adták nála a kilincset az európai társadalom elitjének nőtagjai a budapesti intézetében.

Megfordult nála a Habsburg-családhoz tartozó arisztokrata éppúgy, ahogy belga hercegnő.

Nem változtatott ezen a gyakorlatán akkor sem, amikor már - a közelgő háborút nem megvárva - az USA-ba költözött. Az 1940-es években, több tulajdonostárssal közösen alapított Erno Laszlo Institute nem titkoltan olyan gazdag és híres amerikaiaknak - egy ideig kizárólag nőknek - nyújtotta szolgáltatásait, akik számára nem okozott gondot a méregdrága konzultációs és termékdíjak megfizetése, és az alapító még így is csak meglévő ügyfele ajánlásával fogadott új kuncsaftokat.

Bárhogy is, László Ernőnek és készítményeinek olyan hírességek köszönheti bőrük szépségét, mint Gloria Vanderbilt vagy épp Greta Garbo. De az intézet az 1960-as években kezelte Audrey Hepburnt, Jacqueline Kennedy Onassis-t, Marilyn Monroe pedig nyilvánosan hangoztatta, hogy mennyi mindent köszönhet a magyar származású szakembernek. Később az intézetet olyan hírességek is felkeresték, mint Madonna, Sting, Yoko Ono vagy épp Diane Keaton.

Origo nyomán

 

 

 


Szerző: admin