Miért ment Jamie Lee Curtis Mátészalkára?
2021. június 7. 21:20
Vasárnap Mátészalkára látogatott Jamie Lee Curtis színésznő, Tony Curtis lánya. Hanusi Péter polgármester meghívására érkezett a szatmári régió fővárosába.

A 62 éves színésznő nagyszülei a városból emigráltak az Egyesült Államokba, sőt Tony Curtis is több alkalommal ellátogatott ide. 

Mátészalkán a színész személyes relikviáiból kiállítást rendeztek be, amelyet 2021. június 26-án, a Múzeumok Éjszakáján tekinthet majd meg a nagyközönség. Egy kávézó is a színészóriás nevét viseli majd a városban.

Jamie Lee Curtis jelenleg Magyarországon forgat. Új filmje a "Borderlands" címet viseli, és ő a főszereplő. 

Balázsi Levente

***

Nemrég nyilvánosan is megjelent Jamie Lee Curtis.

Ahogy a Blikk is megírta, a kétszeres Arany Glóbusz-díjas színésznő Mátészalkára utazott, ahol többek közt az önkormányzat tagjai fogadták. Innen származnak ugyanis Jamie Lee Curtis nagyszülei, akik magyarországi zsidó emigránsok voltak. Ám nem csak ő, de az apja, a 11 évvel ezelőtt elhunyt világhírű színész, Tony Curtis is büszke volt magyar származására, sőt, ő is többször járt Mátészalkán. Most a szabolcsi városban egy róla elnevezett kiállítás nyílt, sőt egy kávézó is viseli a színészóriás nevét.

Jamie Lee Curtis online interjút adott az RTL Klubnak, amelyben úgy nyilatkozott: nagyon megható, hogy Magyarországon lehet, bár a koronavírus miatt nem tudta teljes egészében felfedezni Budapestet. Továbbá azt is elmondta, meglepte, hogy édesapja emlékét ennyire tisztelik Magyarországon. Valamint hozzátette azt is, hogy szeretné támogatni a mátészalkai zsinagóga felújítását is.

"Nem tudtam, mire számítsak, aztán, amikor elutaztam Mátészalkára, az volt az igazi meglepetés. Hiszen ez egy gyönyörű város!

Végig sétálhattam azon az utcán, ahol a nagyszüleim laktak, vagy ahol a zsinagóga állt. De megmutatták azt az épületet is, ahova először vezették be az áramot Magyarországon, ott alakították ki a múzeumot" – nyilatkozta az RTL Fókusznak Jamie Lee Curtis.

- a szerk.

 

Szerző: admin