Október 23-án blokád alá venné az MTVA-t három ellenzéki képviselő
2020. október 12. 17:09
„Biztonságos tiltakozást” szervez az MTVA székházához Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs. Az ellenzéki képviselők blokád alá vennék a Kunigunda útján álló épületet.

„1956-ban is a Rádióhoz mentek a forradalmárok” – írják az esemény leírásában, és hozzáteszik, ez a legfontosabb feltétele a változásnak. Azt is leírták, hogy lesznek megszólalók a rendezvényen, de nem árulták el, kiket hívtak meg.

Rácsos kaput szereltek fel az MTVA ( Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) székházában, hogy Hadházy Ákos és Szél Bernadett ne mehessen be

- Szolgálati közlemény azoknak, akik az MTVA épületébe jönnének mostanában: a főbejárat le van zárva (atyaég, megjelent két ellenzéki képviselő) - írta Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos, aki képekkel is illusztrálta az elég túlzó fellépést.

- Ahogy a recepcióra megérkeztünk, azonnal zártak mindent. Rácsot is. Pedig csak Papp Dániellel szeretnénk találkozni és megtudni azt, hogy mi annak az oka, hogy a migrációról lehet közérdekű közlemény, a korrupcióról nem. Soros lehet hirdetésben, Mészáros és Orbán meg nem - írta az országgyűlési képviselő.

Szél Bernadett egy élő videóban hozzátette, káromkodó biztonsági őrök fogadták őket.

Hadházy és Szél azért ment újra a közmédia épületéhez, mert Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója megtagadta az országgyűlési képviselőtől annak a hirdetésnek a közzétételét, amely az Európai Ügyészségért indított petíció támogatására szólít fel.

Azt tervezik, mindenkinek kijelölik a helyét az MTVA előtt, így tartani lehet az 1,5 méteres távolságot. Az eseménynél egyelőre 420-an jelezték, hogy ott lesznek a jövő pénteki megmozduláson.

168 ÓRA nyomán


Szerző: admin