Orbán Viktor mondja a nyitóbeszédet az amerikai CPAC konferencián
2022. július 11. 17:07
Augusztus 4-ére a texasi Dallasba hívták Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, hogy nyitóbeszédet tartson a texasi CPAC-en, teljes nevén Conservative Political Action Conference – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn. A rendezvényen Donald Trump is felszólal majd.

A CPAC 1974-ben alapított jobboldali politikai dzsembori, melyet az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) rendez meg; s a közel fél évszázados története során az ACU legnépszerűbb, több tízezer konzervatívot megmozgató eseményévé nőtte ki magát, írja az eseményről az MTI.

A CPAC májusban történetében először Európában, Budapesten tartott konferenciát, amit az Alapjogokért Központ szervezett. A megnyitón Tóth Gabi énekelte el a magyar, Vastag Csaba pedig az amerikai himnuszt.

Személyesen egyetlen híres politikus sem jelent meg, sőt egyetlen aktív republikánus képviselő sem volt itt, Tucker Carlson amerikai tévés és Donald Trump is csak egy rövid videóüzenetet küldött. 

Orbán a rendezvényen beszélt a saját sikerének receptjéről, kommunistákról, liberálisokról, a woke-világról és az LMBTQ-propagandáról.

Benics Márk

 

Szerző: admin