Orbán Viktor nem hajlandó televíziós vitára Márki-Zay Péterrel
2022. január 17. 13:26
Az persze nem túl meglepő, hogy Orbán Viktor fél kiállni egy élőben közvetített vitára. Sőt, a megbízott szóvivője által ismertetett indok sem az: Gyurcsány.

Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje televíziós vitára hívta ki Orbán Viktort. A Facebook oldalán azt írta:

„Orbán Viktor nem kerülheti el a szembesítést korrupt és igazságtalan kormányzásának legsúlyosabb károkozásával; megélhetési válság lejtőjére lökte Magyarországot.

Ennek a szembesítésnek már a miniszterelnöki-jelölti vitán el kell kezdődnie, én készen állok!

Ha Orbán valóban hisz saját hazug sikerpropagandájának, hát itt a lehetőség, ne legyen gyáva!

Adjon magyarázatot az elszabadult árakra, a csúcson lévő inflációra, a csúcson lévő államadósságra, a csúcson lévő, tragikus halálozási számokra, az egészségügy, az oktatás állapotára – erre az egész farhát-kormányzásra!

Álljon ki és adjon magyarázatot arra, miért költötte el a gazdaságvédelemre szánt 4000 milliárd forint háromnegyedét az emberek támogatása helyett saját családtagjai, üzletfelei, oligarchái gazdagítására. Én szembesítem a felelősségével a vitán, a változást akaró többség szembesíti a felelősségével 76 nap múlva, április 3-án.

Mert utána, amikor Orbán megy, a változás jön és az egységes ellenzék kihúzza Magyarországot a megélhetési válság gödréből. Csak felfelé!”

Erre válaszolt – nyilván Orbán megbízásából – Hollik István, a Fidesz kommunikációs vezetője a Facebookon.

Szerinte nincs értelme a vitának

„Reakció Márki-Zay Péter tegnapi felhívására: Mindenki tudja, hogy a baloldalon Gyurcsány Ferenc a főnök. Beosztottal pedig nincs értelme vitatkozni.”

Azt már mi tesszük hozzá, hogy Orbán bizonyára Gyurcsánnyal sem állna ki egy vitára, hiszen legutóbb 2006-ban állt ki vitázni, és akkor Gyurcsány Ferenc simán legyőzte őt az RTL Klubon.

Orbán az akkori vereség miatt soha többé nem mert nyilvános vitát vállalni.

 

HírKlikk

Szerző: admin