Sötét ügyek és titkok Botka körül
2017. október 10. 08:56
Sok mindent rebesgetnek Botka László egykori MSZP-s miniszterelnök-jelölt bukásával kapcsolatban. Lassan politikai nekrológot kell írnia szegénynek, pedig még csak egy hete távozott az országos színtérről...

Kéri Lászlótól, Lengyel Lászlón keresztül Szabó Bálintig, tudósoktól a jogvédőkig már szinte mindenki megszólalt a szegedi polgármesterrel kapcsolatban amellett, hogy az MSZP-t vezető trojka - Molnár, Hiller és Tóth -  is beszámolt az indokokról, amelyek szájuk íze szerint kevésbé rombolónak tűnhetnek néhány hónappal a választások előtt. Sekélyes a „balos” magyarázat, miszerint Botka nem nagyon tudott alkalmazkodni az ellenzéki versenytársak igényeihez, meg, hogy bölcs döntés volt a dolog...

Annyi bizonyos, hogy nem csak politikai motivációk állhattak a „magas ember” leköszönése mögött. Egyes sajtóértesülések szerint Botka csakis magának köszönheti a bajt. Vagyis magát lökte süllyesztőbe a botrányaival, amelynek nagyon is lehetnek politikai következményei, amelyet már az MSZP nem vállalhatott a parlamenti megmérettetés küszöbén. Nézzük csak, nagyon kevesen vannak az országban, akik nem tudnak a szegedi problémákról – SZEVIÉP-ügy, VIP-parkoló botrány, a Mars téri piaci dózerolás és nyomozás a Nemzeti Nyomozó Irodánál, Cserepes sori piac, stb. Elemzők szerint ezek közül a legeslegharsányabb probléma a „szeviépes” mutyi.(Sok pénz került az MSZP kasszájába, melyből néhányan luxus családi házat építettek maguknak.)

Ezekkel még rendben is lenne, hátradőlhetne nyugodtan, mert eddig Botka egyik ügyben sem érintett közvetlenül a bizonyítékok alapján. Csak közvetetten, amely bepiszkítja ugyan az összképet, de még nem feketít. Ám az utóbbi hetekben a Likvid-Kontroll ügyvezetője, Szabó Bálint azzal az információval lépett az országos média színterére, hogy bizony-bizony hónapokkal előtte már Botka megkörnyékezte közvetítőjén keresztül egy kis Júdás-pénzzel, hátha szájzárat kap a sok tízmilliótól. És a közvetítő – milyen érdekes összecsengés – az a Czeglédy Csaba ügyvéd volt, aki most több milliárdos adócsalásért ül előzetesben, nem mellesleg Gyurcsány ügyvédje volt egy időben.

Botka talán még ezzel is „ellenne” egy ideig, ám robbant a bomba: az ügyben feljelentés történt, ez a sztori is az ügyészségen landolt, vesztegetés gyanújával. Innentől már forróbb a talaj. Aztán a napokban a hőfok beerősödött, ugyanis ismét a SZEVIÉP-re terelődött a figyelem. Lapértesülések szerint a dúsgazdag vállalkozói kör, akik már a bírósági szakaszban vádlottként járnak a tárgyalásokra, vádalkut kötöttek, „felnyomták” Botkát és Újhelyit annak céljából, hogy mentsék magukat, s a vádhatóság elé tárják igazi felbujtóikat.

A história bonyolódik, és úgy látszik, hogy az a barna micsoda lassan Botka nyakáig ér, mert a jelenségnek van még egy plusz pikantériája.

A SZEVIÉP-es fiúk védőügyvédje ugyanaz a személy, aki a Mars téri dózerolással kapcsolatos büntetőügyben a Szegedi Járásbíróságon a szegedi Mars téri piac igazgatóját védi. Ha többen már menekülnek és mossák magukat, nem nehéz kitalálni, hogy a dózerolós piacigazgató mit fog csinálni, milyen utat választ magának heteken-napokon belül.

Nagy valószínűséggel Ő is „beszélni fog”, amellyel már egyértelműbbé teheti, hogy a hivatali visszaélés, és a több mint 600 millió forintra – különösen nagy értékre – elkövetett csalás ügyében ki volt a főkolompos. Kizárt, hogy másként legyen, ugyanis szegedi információk szerint az ügyben eljáró jogász a piaci beruházás idején ráadásul a Mars tér ügyvédje volt, tehát a szálak nála is összeérnek, tehát ügyvédi karrierje és egzisztenciája a tét.

A rendszerváltás óta megszokhattuk már a botrányokat a szocik körül, a Rákosi diktatúrát is túlélt országunkban azért nincsenek már akkora meglepetések. Ám hírhozók és hírvivők szerint Botka-vezér lemondásának okait nem csak a gyanús beruházások és az üzleti alvilág tájékán érdemes keresnünk. Szerkesztőségünknek több informátor is megerősítette a baloldali szellemi holdudvarból, hogy: „van mit söpörnie Lacinak a magánéletében is”.

Ezzel az információval már végképp nem tudtunk mit kezdeni, hiszen ez a tág megfogalmazás több dologra is enged, vagy engedhet következtetni. Kíváncsiságból tovább kerestük a lehetséges magánéleti indokokat, Botka egészen közeli ismeretségi körében is. Különösnek számít, hogy amint arra a megjegyzésre és feltételezésre terelődött a beszélgetés velük, miszerint Botka Lászlónak lenne esetleg „söpörni valója” a magánszférájában, zavart mosollyal, vagy hebegve-habogva mindenki elzárkózott a válaszadástól.  

Sok mindent rebesgetnek Botka László egykori MSZP-s miniszterelnök-jelölt bukásával kapcsolatban.

Lassan politikai nekrológot kell írnia szegénynek, pedig még csak egy hete távozott az országos színtérről...

Nos, a jelenség okán talán nem túlzás azt állítani, hogy a szegedi polgármesternek lehetnek még titkai, amelyet féltve őriz, és bombabiztosan őriznek még a környezetében is. De lehetséges, hogy a múlt héten vagy napokkal a bejelentése előtt sok egyéb mellett ebben a témában is fogást találhattak rajta.

Egy újabb színfolt tehát a botránysorozatban, amelynek tartalma igen meglepő, ha azt vizsgáljuk, hogy a baloldal belső erői, a „belső maffia” – ahogyan Botka jelezte azt a múlt heti lelépésénél a sajtóban – mire képes, milyen eszközökkel takarítják el útjukból azt, akit már nem szívesen látnak az elitklubban.

888.hu

Szerző: admin