Törőcsik Mari Kossuth Nagydíjat kapott
2019. március 15. 17:48
Törőcsik Mari felejtheteten színpadi figurák sorát vonultatta fel élete során.

Törőcsik Mari, a nemzet színésze, a nemzet művésze, kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas és Balázs Béla-díjas színművész, Érdemes és Kiváló művész részére több évtizedes pályafutása során kimagasló szakmai hozzáértéssel és alázattal megformált alakításai, ikonikus filmfőszerepek és felejthetetlen színpadi figurák sorát felvonultató, kivételesen gazdag művészi életműve elismeréseként kapta a magas rangú kitüntetést.

A díjazottak és a vendégek közül többen is aggodalmaskodva sóhajtottak fel, amikor a Kossuth-nagydíjban részesített Törőcsik Mari neve felhangzott, mert a Nemzet Színésze nem volt jelen.

Későbbi időpontban veszi át a díjat – hangzott az indoklás, és értesülésünk szerint a kétszeres Kossuth-díjas, kiváló művész pályáját megkoronázó nagydíjat a jövő héten szállítják ki a betegeskedő művésznő velemi otthonába.

„Most jöttem ki a kórházból, ezért nem tudtam Budapestre menni. Ezt nagyon sajnálom, de mégis óriási örömet érzek, amiért megkaptam ezt a díjat. Megkönnyeztem, amikor értesítettek, azóta is meg vagyok hatódva. Úgy érzem, a Jóisten az ölében tart engem, vigyáz rám” – nyilatkozta Törőcsik Mari.

- a szerk.

Szerző: admin