Úton vannak hazafelé a gólyák
2018. március 7. 18:22
Az idehaza nagy népszerűségnek örvendő madarak a világ egyik legjelentősebb madárvándorlási útvonalán tartanak pihenőt mielőtt visszatérnének a fészkükhöz.

Izrael északi részén, a libanoni és szíriai határ közelében február végén, március elején több százezer madár gyűjt erőt ahhoz, hogy folytassa útját fészkelési és költési helyére.

Az Amagon Hula Nemzeti Park területén egyes adatok szerint a vonulási időszak alatt 400 madárfaj is megfordul. Sok madár a telet is a park területén tölti, mivel elegendő táplálékot talál ahhoz, hogy kihúzza az átmeneti időszakot.

A nemzeti park a turisták körében éppen ezért felkapott, mivel a látogatók testközelből figyelhetik meg a változatos állat- és növényvilágot.

Az Amagon Hula-t a térségben úgyis szokták emlegetni, mint a természet, az idegenforgalom és a mezőgazdaság közötti együttműködés tökéletes modellje.

A darvak és a pelikánok mellett legnagyobb számban fehér gólyákat lehet megfigyelni. Nem ritka, hogy az őszi és a téli átvonulás idején félmillió példány is ellepi a környéket.

A békésen pihenő madarak miután kellőképp feltöltődtek szinte egyszerre emelkednek a magasba, és folytatják útjukat az európai kontinens belseje felé, ahol a tavasz hírnökeként tekintenek rájuk, és nagyon várják az érkezésüket.

Híradó.hu

Szerző: admin